Abonnementsartikel

Med en protokol for hvordan malkningen skal forløbe - og en klar defintion af målet - kan man opleve betydelige forbedringer i både yversundhed, mælkens kvalitet og ydelse.

En protokol bliver i ordbogen "The Oxford English Dictionary" beskrevet som "en etableret kode, procedure eller adfærd i enhver gruppe, organisation eller situation".

Betydningen af en protokol er, at når en enkelt ikke gør som aftalt, vil det få en betydelig effekt. Eksempelvis vil det i en situation som malkning være vigtigt at holde sig til protokollen - ellers kan det få betydelig indvirkning på mastitistilfælde, mælkekvalitet og produktionen i det hele taget. Forskning har dokumenteret en stigning mælkeydelse på fem procent, når en standardiseret malkerutine blev anvendt i forhold til en skiftende malkerutine.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.