Lyt til artiklen:

Økologisk Landsforening: Det går den forkerte vej med brug af pesticider

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Fødevarestyrelsen har netop netop offentliggjort resultaterne af den danske pesticidkontrol fra 2021.

Rapport: Dansk frugt og grønt indeholder færre rester af sprøjtemidler

Se også:

Rapport: Dansk frugt og grønt indeholder færre rester af sprøjtemidler

Rapporten viser, at dansk frugt og grønt indeholder færre pesticidrester end frugt go grønt dyrket i udlandet både i og udenfor EU. Rapporten viser også, at der er fundet pesticider i 84 procent af alle prøver af konventionelt dyrket frugt og i 42 procent alle prøver af konventionelt dyrkede grøntsager. For bare to år siden var de tal ifølge foreningen henholdsvis 72 procent og 34 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I Økologisk Landsforening stiller vi os uforstående overfor, hvorfor det fortsat er tilladt at anvende pesticider. For rapporten viser med al tydelighed, at det går den forkerte vej med brugen af pesticider i landbruget rundt om i verden. Forekomsten af disse sprøjtegifte er ganske enkelt alt for høj. De skal hverken forekomme i vores mad, i vores natur eller i vores drikkevand, siger Sibylle Kyed, landbrugs- og fødevarepolitisk chef i Økologisk Landsforening.

Hun peger på at et af midlerne til at stoppe brugen er at sikre, at flere landmænd lægger om til økologi.

Green Deal er vigtig

Sibylle Kyed peger også på, at vigtigheden af EU´s Green Deal understreges af rapportens resultater. Green Deal indeholder blandt andet mål for at halvere pesticidforbruget i EU og at det økologiske areal i unionen skal øges til 25 procent inden udgangen af 2030.

- Ved at øge det økologiske areal sikrer vi et mere bæredygtigt dyrkningssystem med høj fødevaresikkerhed, hvor vi samtidig passer på vores økosystem. Økologi er en vigtig del af løsningen, siger Sibylle Kyed.