Lyt til artiklen:

Efter nytår hæver Danish Crown vægtmasken med to kilo

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Det nuværende bytteforhold hos Danish Crowns andelsejere og et marked, der gerne vil have lidt tungere grise, får Danish Crown til at hæve vægtmasken med to kilo fra 1. januar, så basisvægten fremadrettet hedder 73-99,9 kilo. Det skriver slagteriet i en pressemeddelelse.

- Vores salg er præget af de relativt høje priser på det europæiske marked. Derfor sælger vi en usædvanlig stor del af vores varer fersk i Europa, og her passer de lidt tungere grise ganske godt ind. Derfor giver den her ændring rigtig god mening fra et salgsmæssigt synspunkt, specielt med de forventninger vi har til markedet i de første måneder af det nye år, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Danish Crown giver den kommende justering samtidig værdi for produktionen både i Danish Crown og hos andelsejerne.

- For de af vores ejere, som har plads til grisene, vil de ekstra kilo skabe merværdi grundet det nuværende bytteforhold, og der var flere af vores ejere som efterspurgte det på kredsmøderne. Samtidig vil de ekstra kilo være med til at tage toppen af antallet af udsatte slagtegrise, når vi kommer gennem julen og nytårets helligdage, så tiltaget bør give værdi for hele værdikæden, siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør for Danish Crown Ejerservice.

rich-media-2
I tabellerne herover ses vægtgrænseændringerne for de forskellige leverandørkoncepter. Kilde: Danish Crown