Abonnementsartikel

Garford Robocrop Spot Sprayer er verdens første præcisionssprøjte, der anvender videooptagelser til at identificere ukrudt både i og mellem rækkerne forud for en nøjagtig og lav dosering af ukrudtsmiddel.

Sprøjten anvender et nyt konstruktionsprincip, idet den kombinerer avanceret kamera-diagnostik med en nyudviklet sprøjteenhed med særligt smalle, bevægelige dyser, hvis placering automatisk justeres i forhold til rækkeafstand i den aktuelle afgrøde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sprøjten er frontmonteret og udstyret med frontmonterede digitale kameraer, der er knyttet til en computer. Computeren analyserer de videooptagelser, som kameraerne tager, og bestemmer herefter hvilke planter, der er ukrudt og hvilke, der er afgrøde.

- Med Garford Robocrop Spot Sprayer kombinerer vi unik kamerateknologi med præcisionssprøjtning. Dermed reducerer vi pesticidforbruget til et absolut minimum, lyder det fra salgskonsulent Leif Jensen, Yding Smedie.

Et bærende element i den nye intelligente præcisionssprøjte er design og udvikling af specielle dyser, der doserer i meget små dråber. Derved opnår man en helt nøjagtig eksponering af den enkelte ukrudtsplante eller gruppe af ukrudtsplanter uden at ramme selve afgrøden, og vindafdriften er reduceret til et minimum.

Robocrop Spot Sprayer er tilgængelig i størrelser op til seks meters arbejdsbredde med en hastighed på syv kilometer i timen.

- Denne type intelligent sprøjteudstyr kommer sandsynligvis til at spille en stadig større rolle i landbruget, hvor fokus jo i stigende grad er på reduktion af sprøjtemidler. De miljømæssige fordele er betydelige, udtaler Leif Jensen, Yding Smedie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sprøjten kan anvendes i rækkeafgrøder som for eksempel gulerødder, porrer, salat, løg, majs og kål.

Yding Smedie - Standnr.: M9614.