Lyt til artiklen:

Debat på Landbrugskonferencen: Brug for kursændring for at fastholde unge

00:00
Hastighed: ???x
01:49

- Dansk landbrug skal gøre en ekstra indsats for at fastholde unge landmænd i erhvervet. Ellers forlader de landbruget, som mister vigtig arbejdskraft i et erhverv med en gennemsnitsalder på 58 år.

Det var et af temaerne, da ni jysk-fynske landboforeninger holdt landbrugskonference i Vingsted Konferencecenter, hvor 500 deltagere blandt andet kunne overvære tre debatter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dorte Bak Himmelstrup, der er direktør i Kokkenborg ApS, var med i panelet om fremtidens arbejdskraft.

- Det er et stort dilemma, at mange unge forsvinder ud af erhvervet. Vi har attraktive arbejdspladser, men vi misser noget. Optaget på landets landbrugsskoler stiger, men vi mister mange. Vi arbejdsgivere skal interessere os og engagere os, og måske skal vi strukturere vores arbejdspladser på en anden måde, siger hun i en pressemeddelelse.

Med i debatten var også Tobias Hansen, der er landmand og agrarøkonom, men han har forladt erhvervet til fordel for et job i entreprenørvirksomhed.

- Jeg har skiftet job på grund af min familie. I høsten arbejder man i døgndrift, og arbejdstiderne er meget uforudsigelige. Jeg kan ikke se mig selv drive et landbrug og arbejde hele tiden, forklarer han.

Støjberg til Landbrugskonferencen: Tudetosset med CO2-afgift på landbruget

Se også:

Støjberg til Landbrugskonferencen: Tudetosset med CO2-afgift på landbruget

Foreningerne bag landbrugskonferencen er Østjydsk Familielandbrug, Samsø Landboforening, Østjysk Landboforening, Landboforeningen Kronjylland, Landboforeningen Midtjylland, Familielandbruget Midtjylland, Landboforeningen Odder-Skanderborg, Vejle-Fredericia Landboforening, L&F Centrovice.