Lyt til artiklen:

Overvældende mange grisebesætninger vil have lunger undersøgt for sygdomme

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Over dobbelt så mange har i år tilmeldt sig til Ceva Animal Healths kampagne Lungvember, hvor Danmarks sundeste lunger bliver kåret. I år har 84 slagtesvinsbesætninger tilmeldt sig - sidste år deltog 40.

- Vi er overvældet over den store interesse, mange har vist for Lungvember. At mere end dobbelt så mange besætninger vælger at deltage i år, sammenlignet med sidste år, tyder på, at de ligesom os ser den store værdi i, at grisene har sunde lunger, så produktivitet og dyrenes trivsel ikke påvirkes negativt, siger dyrlæge Charlotte Sonne Kristensen, der også er teknisk marketing manager for Gris hos Ceva Animal Health i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter tilmeldingen bliver lungesæt udtaget på slagteriet til lunge-USK til undersøgelse for lungesygdomme-

De deltagende besætninger har tilmeldt en CLP i løbet af november, og derfor er der lunger, som endnu ikke er udtaget på slagteriet og efterfølgende undersøgt på Veterinært Laboratorium i Kjellerup.

- Jeg tager hatten af for den store indsats slagterierne har påtaget sig oven i den sædvanlige juletravlhed, samt det vigtige arbejde laboratoriet i Kjellerup har med at undersøge alle lungerne. Vi vil selvfølgelig gerne have, at alle besætninger får en chance for at blive årets vinder af Danmarks Sundeste Lunger, og derfor må vi vente i spænding til alle lungesæt er udtaget og scoret, siger Charlotte Sonne Kristensen.

Hun forventer, at alle lunger er udtaget på slagterierne og alle lunger er scoret i løbet af december.