Lyt til artiklen:

Omstillingsparathed giver succes hos Linddana

00:00
Hastighed: ???x
02:51

På Agritechnica står Linddana med deres TP-flishuggere. Da Maskinbladet møder op på standen, er det administrerende direktør Hans Anker Holm, der tager imod og byder på kaffe.

Han beretter om en god messe på standen, der er placeret i hal 26.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi får mange leads og møder andre mennesker fra andre steder i verden. Der kommer en amerikaner ind, for at høre nærmere, og i går kom der en japaner. Og vi er ikke i Japan endnu, og vi er lige startet i USA. Jeg synes, der er god, bred opmærksomhed, fortæller Hans Anker Holm.

Ifølge ham passer Linddana ned midt mellem landbrugssegmentete med deres PTO-drevne flishuggere og så den grønne sektor. Derfor er der også bred opmærksomhed på standen, hvor især en montering til Unimog fanger opmærksomheden hos en del tyskere.

- Vi har lavet den sammen med vores tyske forhandler, og tyskerne er helt vilde med Unimog. Det kender vi ikke specielt i Danmark, men hernede bliver de helt høje af det. Det er en standardmaskine, vi har gjort luksuriøs med alt, hvad der kan sættes på, blandt andet elektrisk udkasterrør og så et standardbeslag til Unimog, fortæller direktøren.

rich-media-2
Unimog-monteringen vækker opsigt hos det tyske publikum. Foto: Theis Meilby Eriksen.

Han peger på, at Linddana generelt er i stand til at tilpasse deres produkter til flere markeder og peger også på en trailermonteret TP 175v på drejekrans som et eksempel mere.

- Den leverer vi normalt i Danmark, hvor den står almindeligt ovenpå traileren. Men tyskerne ville gerne have en, der drejer, for de kunne ikke lige se det med at koble den af og dreje den. Alle andre forhandlere siger: "Den vejer kun 750 kilo, så den er nem at dreje," men det kunne tyskerne ikke, siger Hans Anker Holm og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er noget, vi er ret gode til, det med at være agile. Vi har modulariseret vores produkter så uanset, hvad vi gør, er det stort set kun motoren, vi skifter. Så det med at løfte den, sætte en kasse under og så en drejekrans, det har taget tre måneder fra ide til den stod der; og tyskerne synes, det er fantastisk.

rich-media-4
I Danmark kommer dette setup uden drejekrans, men den er vigtig i Tyskland. Foto: Theis Meilby Eriksen.

Linddana oplever desuden opmærksomhed fra Frankrig, Holland og Norge på deres elektriske løsninger, og det skyldes i følge Hans Anker Holm, at man i de lande premierer kontrakter, hvis de løses emissionsfrit.

Med hensyn til handler, så er det ikke dem, Linddana er på messe for, fortæller direktøren.

- Vi lukker aldrig aftaler på messer. Vi har nogen, der gerne vil have demo, og så får vi sat det op. Men vi tænder mest på det med at få leads på messer, konstaterer han.