Lyt til artiklen:

L&F: Forlængelse af moderniseringskrav betyder meget for erhvervet

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Formanden for Landbrug & Fødevarer Gris glæder sig over, at Landbrugsstyrelsen tidligere på ugen meddelte, at man nu får 12 måneder ekstra til at komme i mål med projekter om modernisering af stalde.

- Vi har stort behov for investeringer i stalde til slagtegrise. Fra 2020 til 2030 skal 40 procent af alle danske stalde til slagtegrise fornyes, hvis vi skal opretholde vores nuværende råvareforsyning til slagterierne. Hertil kommer, at projekterne bidrager til reduceret ammoniakudledning. Derfor er det helt afgørende, at projekter der er i gang, også kommer i mål, siger Erik Larsen, der er formand for Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere år med store udfordringer, først COVID-19 og dernæst invasionen af Ukraine, har haft den konsekvens, at mange landmænd ikke har kunnet komme i mål med deres projekter. Det har erhvervet gjort myndighederne opmærksom på, og det er blandt andet en af grundende til, at projektperioden nu er blevet forlænget.

Et år ekstra til modernisering af svine- og kvægstalde

Se også:

Et år ekstra til modernisering af svine- og kvægstalde

- De seneste år har været ekstraordinære. Vi har arbejdet målrettet på at få en forlængelse, og jeg er meget tilfreds med, at myndighederne har lyttet til os. Det er vigtige projekter, der moderniserer og fremtidssikrer vores stalde ved blandt andet at bidrage til endnu bedre dyrevelfærd og øget effektivitet. Jeg er meget glad for, at flere af de projekter nu kan komme i mål, siger Christian Lund, der er formand for Landbrug & Fødevarer sektor for Kvæg.