Lyt til artiklen:

Ny forstander på Landbrugsskolen Sjælland i Høng

00:00
Hastighed: ???x
02:26

Poul Jørgensen afløser Henrik Lysemose Jensen som forstander på Landbrugsskolen Sjælland i Høng. Poul startede han sin erhvervskarriere ved landbruget, både praktisk og teoretisk. Derudover er han uddannet tømrer, socialpædagog og har en diplomuddannelse i ledelse ved Syddansk Universitet, skriver Landbrugsskolen Sjælland i en pressemeddelelse.

- Jeg ser med stor glæde og forventning frem til at arbejde med at uddanne kommende medarbejdere til landbruget. Vi skal løbende udvikle uddannelserne, så vi er et attraktivt tilbud til elever og arbejdsgivere, så vi imødekommer nye tendenser og behov. Samtidig skal landbrugsskolen fortsat være en seriøs og kompetent samarbejdspartner for branchen. Mit fokus som leder er også medarbejdernes trivsel og glæde ved at gå på arbejde, fortæller Poul.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye forstander kommer fra en stilling som leder af vejledningen på ZBC. Før det var han forstander i 13 år på Efterskolen Kildevæld. Han ser det som en gave, at eleverne i høj grad vælger at bo på landbrugsskolen.

- De fleste af eleverne bor på landbrugsskolen, mens de uddanner sig. Det giver en unik mulighed for at skabe trygge og sociale rammer omkring elevernes hverdag. I en tid hvor det at "høre til" er afgørende for de unge, er det en gave og en mulighed, at eleverne kan dele skole- og fritid med hinanden. Det kræver, at der er gode og klare rammer omkring elevernes hverdag, så vi sikrer den gode trivsel, siger Poul.

Erfaren leder

Poul har erfaring med at lede komplekse organisationer, hvor faglig og pædagogisk udvikling har krævet overblik, indsigt, personaleledelse og netværkstænkning.

- Som ny forstander ser jeg frem til at arbejde med en masse dygtige og motiverede elever, samt at blive en del af et team af kompetente og erfarne kollegaer. Meget af min arbejdstid vil foregå ved et mødebord og en computer. Men jeg har et par gummistøvler på mit kontor, så jeg er klar til at rykke i marken eller i stalden, når dette er relevant, slutter en forventningsfuld ny forstander.

Landbrugsskolen Sjælland er en del af Roskilde Tekniske Skole, efter fusion i 2007.