Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Opgradering af ledere på Sjælland
Som uddannet landmand kan man nu opnå en akademiuddannelse i Økonomi og ressourcestyring, som er fuldt integreret i undervisningen på Agrarøkonom.
På Landbrugsskolen Sjælland i Høng har lederuddannelserne Produktionsleder og Agrarøkonom været gennemført i en årrække. Dygtige lærere, separat afdeling for lederuddannelserne, studieture, enkeltværelser med eget bad og toilet samt indbydende opholdsarealer for de studerende har bidraget til uddannelsernes succes. Nu er tiden inde til en indholdsmæssig opgradering af lederuddannelserne, skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse.
Produktionslederuddannelsen
Uddannelsen Produktionsleder tager 20 uger. Den forbereder de studerende på at forestå ledelse af en driftsgren i landbruget. Produktionslederen bliver faglig frontløber på sit område med blik for potentiale og udviklingsmuligheder i en bæredygtig fremtid via undervisning i personaleledelse, produktionsstyring og produktionsøkonomi.
Agrarøkonom
Agrarøkonomuddannelsen tager 40 uger, og kvalificerer de studerende til at blive virksomhedsledere i landbruget. De får også stillinger i landbrugets følgeerhverv som f.eks. salgskonsulenter, finansielle rådgivere i finansieringssektoren eller rådgivere i landbrugets rådgivningssektor.
- Som agrarøkonom får man blik for sig selv som leder. Man har ud over egen bedrift også fokus på omverdenen, forbrugeradfærd og samfundstendenser. Her udbygges de grundlæggende kompetencer fra produktionsleder med undervisning i virksomhedsudvikling, økonomi, finansiering, strategisk ledelse og personlig udvikling, fortæller forstander Henrik Jensen på Landbrugsskolen Sjælland.
Fuld integration
Fremover vil lederuddannelserne til produktionsleder og agrarøkonom blive afviklet i samarbejde med Zealand - Sjællands Erhvervsakademi. Samarbejdet sker konkret ved at undervisere fra Zealand kommer til Landbrugsskolen Sjælland, hvor de gennemfører undervisningen i fagene på akademiuddannelsen i Økonomi og ressourcestyring. Det drejer sig om Ledelse i praksis, Erhvervsøkonomi, Hovedopgave i økonomi og ressourcestyring m.fl. Det skaber en lederuddannelse, som er fuldt integreret i den daglige undervisning på landbrugsskolen i Høng, hvor teori og en praksisnær tilgang går side om side.
Stor arbejdsindsats
De i alt 60 ECTS-point, som opnås i løbet af uddannelsen, kræver en stor arbejdsindsats af den studerende, som skal nå et omfattende og ambitiøst indhold i en dagligdag, hvor man ikke spilder tiden. Den gode sammenhæng i indholdet og muligheden for en dagligdag i et integreret studiemiljø, hvor al transporttid bortfalder, gør dog den indholdsmæssige opgradering af uddannelsen attraktiv, vurderer forstander Henrik Jensen fra Landbrugsskolen Sjælland.
Akademiuddannelsen Økonomi og ressourcestyring fra Zealand giver øget smidighed i forhold til meritter og adgangen til videregående uddannelser. Den giver for eksempel direkte adgang til HD (den erhvervsøkonomiske diplomuddannelse).
- Med en implementering af akademifagene i Produktionsleder og Agrarøkonomuddannelserne, gives eleverne mulighed for at læse videre mod eksempelvis HD, uden at vi er gået på kompromis med uddannelsernes DNA, lyder det fra forstander Henrik Jensen på Landbrugsskolen Sjælland, som ser frem til det nye samarbejde.