Californiens landbrug og befolkningen i almindelighed er i fare for massive tab på grund af en langvarig tørke.

Tørken er endnu ikke skyld i at forårsage en menneskelig udvandring, men den forårsager allerede massive nedskæringer i den vegetabilske og animalske produktion i landets største landbrugs stat, skriver agriculture.com.

Californiens landbrug er det mest forskelligartede i USA med hensyn til antallet af afgrøder.

Med drastiske nedskæringer i produktionen på grund af tørken forventer mange, at priserne for en del af produkterne ryger i vejret, efterhånden som leveringerne svinder ind.

I midten af sommeren viste data, at 100 procent af statens hø, kvæg, og for eksempel vinterhvedeafgrøder oplevede produktionsnedskæringer på grund af tørken. Næsten 60 procent af statens vinterhvede var under ekstraordinær tørke.

Det totale afgrødeområde er allerede blevet kraftigt reduceret. I 2012 var 1,78 millioner hektar tilplantet med de vigtigste afgrøder. I år lyder meldingen på 1,45 millioner hektar tilplantet, skriver agriculture.com.

Mens den tørke, der ramte nationens centrum for to år siden, stort set er aftaget, er tørken kun intensiveret i Californien og nabostaten Nevada. Ifølge den amerikanske Drought Monitor er Nevada 100 procent under en eller anden form for tørke, mens 99,8 procent af Californien er i samme tilstand. ?fmn