Lyt til artiklen:

Lollandsk raps giver normalt udbytte

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Mens byghøsten kun giver halvt udbytte midt på Lolland, giver rapsen et næsten normalt udbytte, og nu er rapshøsten i hus, fortæller Lasse Sander Hoffmann, der har høstet for Agri Trio. Dagen mandag skal bruges på at køre rapsen til den lokale DLG-afdeling.

Lasse Sander Hoffmann har høstet rapsen sammen med en kollega og chefen, som i weekenden havde opgaven med at køre rapsen hjem i siloen og også sørge for forplejningen til høstholdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi bliver sørget godt for i høsten. Vi får varm mad fra den lokale Nysted-slagter bragt ud til os. Slagteren kalder det høstmad. Det kan være schnitzler med sovs eller noget andet varmt mad. Det er lidt sjovere og nemmere end selv at skulle smøre en madpakke med rugbrød til hele dagen, fortæller Lasse Sander Hoffmann.

Nu venter hvedehøsten for de to New Holland CR 9.90 på bedriften. Vejret på Lolland er i disse dage omskifteligt, og egentligt var det meningen at høstholdet på Agri Trio ville høste hveden i dag, men metrologerne lover byger over Lolland.

- Vi har de næste halvanden dag til at høste hvede, så vi går lidt og overvejer om vi skal køre ud i dag, eller udsætte til efter bygerne, fortæller han.