Lyt til artiklen:

Fynsk høst: Pænt med halm-kedelig vårbyg

00:00
Hastighed: ???x
01:53

I Nyborg har Halm80 som mange andre brugt weekenden på at tage hul på frøgræshøsten, og den gik ganske fint, det fortæller indehaver Christopher Jensen.

- Det er gået med et fornuftigt udbytte, og vi fik det høstet i godt vejr. Desuden har vi presset både vores eget og andres græshalm, og det har været overraskende fine halmudbytter, endda normale græsudbytter i frøgræsset, siger Christopher Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
X9´eren åd sig gennem 80 hektar rødsvingel i weekenden. Foto: Halm80.

Det fynske firma driver selv 400 hektar, og skal i alt høste på 1200 hektar i 2023-sæsonen. Den primære forretning er dog presning og opkøb af halm, og den del af forretningen varetages med seks ejede og to lejede Krone HDP2-pressere, hvoraf én bruger sæsonen på Lolland mens resten æder sig igennem Fyns land.

På egne 400 hektar er foruden de 80 hektar rødsvingel både spinat, vårbyg, raps og hvede.

- Hvede, spinaten og rapsen ser fornuftig ud. Vårbyggen ser røvkedelig ud. Det er ikke helt tilfredsstillende, men det har fået for lidt vand. Det sidste er først spiret her for 14 dage siden, siger Christopher Jensen.

rich-media-3
De i alt otte Krone-pressere holder, sammen med mandskabet, og tripper. Foto: Halm80.

Når det kommer til spinaten kan den vise sig at være en af overraskelserne i sæsonen.

- Den ser overraskende godt ud. Jeg ved ikke hvad den har kunnet gro af, for den har faktisk først fået vand her for 14 dage siden. Den sætter godt med frø og har en fornuftig højde, så den bliver til at høste, konstaterer Christopher Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller at det alle steder, hvor de har presset frøgræshalm, ser fornuftigt ud med halmen, og at firmaets pressere og mandskab også står og tripper efter godt vejr til næste omgang.

rich-media-5
Foto: Halm80.