Lyt til artiklen:

En stor nyhedsbuket fra Erri-Comfort

00:00
Hastighed: ???x
03:25

Hele fem nyheder fra virksomhederne Danish Genetics og Erri- Comfort er indstillet til Landsskuets Nyhedspris, og alle nyhederne kan man studere nærmere på virksomhedernes stand på Landsskuet.

Erri Gold

En af nyhederne er produktet Erri Gold, som fokuserer på tarmfloraens (mikrobiomet) afgørende betydning for hele organismens funktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Baggrunden for Erri Gold er et mangeårigt samarbejde med den amerikanske virksomhed Priority Inc., som blev grundlagt for 25 år siden af top-mælkeproducenten Rich. Breunig, der havde fået øjnene op for betydningen af mikrobiologi i samspillet mellem bakterier, fodring og køernes trivsel.

Inspireret af sine erfaringer har Breunig udviklet et fodringsprogram, der går ud på at fodre bakterierne så de fodrer de køerne.

Det er et princip vi har kendt i generationer, men skubbet til side i moderne fodring.

Systemet starter med produktet Calf Gold, men da alle bakterierne ikke er godkendt i EU, kan Calf Gold ikke markedsføres i EU, og Erri-Comfort har derfor ved Breunigs hjælp, fået udviklet produktet Erri Gold, der ifølge Erri-Comfort har vist meget positiv effekt.

Erri Gold forsyner kalven med en stor mængde særligt udvalgte bakterier, der dels beskytter den mod patogene bakterier, dels virker ved at etablere en god vom-/tarmflora.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rumen Ready

En anden nyhed er Rumen Ready.

Baggrunden for dette produkt er, at det er vanskeligt for nykælvere at optage en tilstrækkelig mængde energi, som meget ofte er medvirkende til en dårlig start på laktationen og eventuelt ketose.

Ny forskning i Holland viser, at en medvirkende årsag til dette kan være, at der under goldperioden sker ændringer i vomvæggen, idet papillerne aftager i størrelse, så vommens indre overflade formindskes, og at kapaciteten for optagelse af energi og næringsstoffer gennem papiller og vomvæg herved formindskes.

Runen-Ready er udviklet særligt for goldkøer og sammensat af en særlig kombination af smørsyre og letoptagelig magnesium, som fremmer vomudviklingen hos den spæde kalv og er en vigtig stimulator for udviklingen af papillerne efter goldperioden.

Enjoy Calf Feeding

Tredje nyhed hos Erri-Comfort er Wennemars kalvefodringssystem Enjoy Calf Feeding. Erri Comfort beskriver systemet som særdeles gennemtænkt, arbejdsbesparende og tager i udpræget grad hensyn til kalvens naturlige adfærd og fysiologi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af praktiske arbejdsbesparende fordele fremhæver Erri-Comfort, at det er nemt at holde rent fordi materialet er glat og sutten sidder nedsænket i spandens væg. Det er nemt at udskifte en sut uden brug af værktøj. Bunden er skrå, den kan lukkes sikkert med låg, højden kan tilpasses, og mælken strømmer langsomt, hvilket bevirker større spytproduktion.

Trusty Pasteur

Fjerde nyhed hos Erri-Comfort er pasteuriseringsmaskinen Trusty Pasteur, der er en lille og handy maskine, som er hurtig til optøning og ifølge Erri-Comfort er meget økonomisk i brug. Og det er nyt, at det New Zealandske firma, Antahi, samtidig har lanceret et system af genbrugsposer.