Lyt til artiklen:

Nyudviklet strømaskine med sideudkast

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Abonnementsartikel

På Landsskuet viser JB maskiner den nyudviklede strømaskine Spread-a-Bale med sideudkast.

LANDSSKUETS NYHEDSPRIS: Den nyudviklede strømaskine Spread-a-Bale med sideudkast har hidtil kun været fremvist som en prototype i England.

Men på Landsskuet kan de besøgende se frem til en verdenspremiere, når den færdigproducerede model vises hos den danske importør, JB maskiner, som i de seneste 16 år har forhandlet strømaskiner fra Spread-a-Bale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Spread-a-Bale Sideudkast-strømaskinen har en vertikal rotor, der kaster halmen ud til højre eller venstre side og op til 15 meter ind i dybstrøelsen. Rotorens store diameter er det, der skaber den store kastelængde, oplyser JB Maskiner.

Maskinen har ifølge den danske importør opnået et verdensomspændende patent, og importøren angiver, at Spread-a-Bale Sideudkast er fem gange hurtigere end en traditionel turbine-strømaskine, og den strør hurtigt og jævnt halmen ud i stalden.

Halmen læsses direkte ind i maskinen, og JB Maskiner angiver, at det er dobbelt så hurtigt som andre strømaskiner. Halmen læsses af ved hjælp af et bånd, der bakker halmen ind i maskinen.

- Ved brug af vores Spread-a-Bale strømaskine reducerer man omkring 75 procent af dieselforbruget ved læsning og strøning, og halmen er 20 procent længere, hvilket giver en blødere dybstrøelsesmåtte med højere kvalitet, siger Bjarne Madsen fra JB Maskiner.

Han tilføjer, at Spread-a-Bale strømaskinen begrænser mængden af støv i stalden, fordi der ingen turbine er.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Derfor skal man heller ikke frygte, at der bliver kastet sten på dyr og bygninger. Spread-a-Bale strømaskinen er ideel til at køre på en gummiged eller teleskoplæsser. Strømaskinen kræver kun et dobbeltvirkende hydraulikudtag.

Spread-a-Bale Sideudkast-strømaskinen er ifølge den danske importør ideel til at køre på foderbordet og strø ind i dybstrøelsen, og den er også velegnet til at strø i bokse og fælleshytter.