Lyt til artiklen:

Nu stiger noteringen

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Abonnementsartikel

Efter måneders stilstand stiger Danish Crowns grisenotering med 20 øre til 12,60 kroner. Sonoteringen stiger 30 øre til 8,20 kroner.

I de kommende uger er der tryk på juleskinkerne til England, Sverige og Finland. Mørbrad sendes til Tyskland og det danske hjemmemarked skal have flæskestege så det kan forslå. Det skriver Danish Crown i forbindelse med at grisenoteringen hæves med 20 øre til 12,60 kroner.

- Der er rigtig god fart på lige nu. Vi har lavet kontrakter på en stor del af vores produktion, men sælger dog stadig en del fra uge til uge til en bred base af faste kunder, og blandt dem er der stigende aktivitet lige nu. Prismæssigt flytter markedet i Europa sig med små skridt, fordi horisonten for de fleste kunder er meget kort, da ingen rigtigt tør spå om omfanget af julehandlen, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Noteringen har ellers ligget stille længe, men nu har markedet altså bevæget sig nok til at give den et nøk opad, skriver Slagteriet.

Eksporten af frosne varer ligger på et godt niveau for årstiden, og det er med til at stimulere prisudviklingen på dansk kød i Europa. Det er kunder i et bredt udsnit af lande der aftager varerne, dog med Kina i front.

- Der har været en god efterspørgsel fra Kina den seneste tid, men det er alt andet end positivt for efterspørgslen, at store områder i landet nu lukkes ned på grund af COVID-19. Der var i forvejen en enorm usikkerhed omkring Kinas importbehov i første halvdel af 2023, og den er kun blevet endnu større med den seneste uges nedlukninger, siger Mads Stougaard.