Lyt til artiklen:

Fortsat stilstand på noteringen

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Der er godt gang i det europæiske marked for fersk grisekød. Julehandlen fylder mere og mere fra uge til uge, hvor særligt salget til den østlige del af Europa er godt, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse, hvor de samtidig meddeler at grisenoteringen er uændret på 12,40 kroner kiloet.

- Det er nedgangen i antallet af slagtninger i særligt Tyskland og Polen, som lige nu sætter sit præg på markedet. Henvendelserne fra aktører i Østeuropa, som vil købe dansk kød, er højere end tidligere, men de priser, som de vil betale matcher ikke altid vores krav. Det ændrer ikke på, at efterspørgslen er stigende, og det er positivt efter en periode, hvor forbruget i Europa har været vigende, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksporten af frosne varer ud af Danmark er også god, og særligt Kineserne tager for sig af varerne. Kineserne køber lige nu varer til fejringen af det kinesiske nytår, som i 2023 falder i slutningen af januar, og det er med til at tage toppen af udbuddet i Europa.

- Kineserne fylder mere nu, end de har gjort de sidste 18 måneder, men det er hverken de samme mængder eller til de samme priser, som vi hentede hjem, da eksporten til Kina toppede. Det ændrer ikke på, at det er med til at stabilisere priserne i Europa. Det store spørgsmål er, hvordan salget til Kina og resten af Asien kommer til at se ud i det nye år, men det er desværre umuligt at spå om på nuværende tidspunkt, siger Mads Stougaard.