Lyt til artiklen:

Grisenoteringen bliver liggende for 11. uge i træk

00:00
Hastighed: ???x
01:44

For 11. uge i træk fastholder Danish Crown noteringe på 12 kroner og 40 øre per kilo. Det skriver slagteriet i en pressemeddelelse.

Månedsskiftet til november markerer samtidig overgangen til julesortiment hos mange af slagteriets kunder i Europa. Det betyder et lidt ændret mønster i efterspørgslen, men det er der allerede taget højde i produktionsplanlægningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Aktiviteten er endnu ikke på et højt niveau på tværs af Europa, men vi er allerede godt i gang med ordrer til de kunder, der leverer til julemarkeder, julefrokoster og lignende. Derfor har vi evnet at holde os ude af den værste kamp på det europæiske spotmarked indtil videre, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Eksporten af frosne varer ud af Danmark er også stabil. I sensommeren og det tidlige efterår blev der solgt en del frosne varer i Europa i forlængelse af EU's støtteordning til privat oplagring, men det marked er nu stort set gået i stå, fordi der er et større udbud af fersk kød i Europa.

- Der er tryk på lige nu i flere europæiske lande, fordi udbuddet af slagteklare grise i blandt andet Tyskland er markant større end for et par måneder siden. Det er svært at sige, hvor meget det udbud vil påvirke priserne i Europa den næste måneds tid, fordi ingen rigtigt har overblik over efterspørgslen i et marked, hvor inflationen fylder rigtigt meget. Samtidig er det usikkert, hvor mange slagterier, der har interesse i at gå op i slagtekapacitet i perioden til jul, så der er en for årstiden usædvanlig usikkerhed i markedet lige nu, siger Mads Stougaard.