Lyt til artiklen:

Samson offentliggør nedfælder og gyllevogn

00:00
Hastighed: ???x
02:22

Selvom man har kunnet købe selve TS nedfælderen siden 2021, så offentliggør Samson først den nye TS nedfælder nu, det skyldes de mange aflyste messer, skriver Samson Agro i en pressemeddelse.

Det specielle ved nedfælderen er at den er udviklet til CA-dyrkning, No-Till og Strip-Till dyrkningsprincipper, som kræver meget skånsom behandling af jorden. TS nedfælderen kan fås i to forskellige størrelser TS 8 og TS 12 der begge beskriver arbejdesbredden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

TS nedfælderen er bygget op med et meget smalt nedfælderskær, der åbner rille for nedfældning af gyllen, så der bliver tildelt næringsstoffer lige der hvor planten har brug for det. Det gøres uden at bryde jorden op, skriver Samson Agro i en pressemeddelse.

Nedfælderen er opbygget i sektioner på en meter og kan i samarbejde med SlurryMaster 8000 give variabel dosering med den ønskede mængde præcist, så der ikke over- eller undergødskes.

TS nedfælderen har også en lav egenvægt på 2.650 kg for TS 8 og 3.400 kg for TS 12 og kan give et skærtryk op til 175 kg. pr skær, hver skær har også ADS (anti dryp stop).

- Der er ønske om at reducere udslip ved nedfældning, og have den rette tildeling af næringsstoffer på rette tid og sted. Samt der er nye dyrkningsprincipper der vinder frem som CA, No-Till og Strip-Till, siger Niels Haubjerg, Produktchef hos Samson Agro. Niels forsætter - Samson TS har vi udviklet til brug indenfor netop disse principper.

Offentliggør Genesis-serie

Sammen med TS-nedfælderen offentliggør Samson også deres nye gylle serie, det er nemlig PG II Genesis der kommer i fem forskellige størrelser, 18, 20, 28, 31 og 35 fordelt på 2-akslet og 3-akslet vogne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinbladet var ude, og se da den i 2021 var på sin første rund tur hos nogle danske maskinstationer, det kan du læse om i artiklen under.

Ny gyllevogn er udviklet sammen med slut-brugerne

Se også:

Ny gyllevogn er udviklet sammen med slut-brugerne

Genesis serien er bygget stærkere, bygget til fordel for nedfælder opgaver, med sin mulighed for montering af store dæk og sine længere tank på Genesis i forhold til bare PG II, gør at på de mindre modeller, der kan man have større redskaber med. Flere ting kan læses på Samson Agro hjemmeside