Lyt til artiklen:

Tican skifter ud på direktørposten

00:00
Hastighed: ???x
02:57

Tican Fresh Meat A/S gennemfører en ledelsesændring, som allerede har været planlagt i nogen tid. Med start den 1. april 2022 bliver Sebastian Laursen ny administrerende direktør i selskabet, som har været en del af det tyske Tönnies Holding siden 2016.

Det skriver Tican i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han efterfølger Niels Jørgen Villesen, der har været ansat som en del af den øverste ledelse i virksomheden i 24 år, senest som administrerende direktør.

I en overgangsperiode frem til senest ultimo juni vil Sebastian Laursen og Niels Jørgen Villesen lede forretningen sammen for at sikre en glidende overgang. Niels Jørgen Villesen forbliver ansvarlig som administrerende direktør i denne overgangsperiode.

- Sebastian Laursen har været i ledende stillinger hos Tönnies og Tican siden 2016. Han har allerede arbejdet sammen med Niels Jørgen Villesen i flere år og har fået indsigt i virksomheden og dens processer. Med udgangspunkt i hans branchekendskab og internationale salgserfaring er vi overbeviste om, at Sebastian vil føre virksomheden ind i en god fremtid. Niels Jørgen Villesen har bestridt nøglestillinger i Tican i næsten 25 år og gjort selskabet til en succes. Vi er især Niels Jørgen taknemmelige for, at han fortsat står til rådighed som administrerende direktør i de kommende måneder og derfor sikrer en glidende overgang i topledelsen, siger Frank Duffe, formand for Tican Fresh Meat.

Sebastian Laursen (30) startede sin karriere i 2010 som Sales & Logistic trainee hos BPI A/S, hvor han fra 2012 til 2016 fortsatte som salgschef for markederne i Hong Kong og Kina.

I 2016 startede han hos Tönnies Nordic som eksportchef og fik ansvaret for salget til Hong Kong, Kina, Taiwan, Vietnam og Singapore.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sin stilling som eksportchef hos Tönnies Nordic var han med til at udvikle og udvide salget til Australien, USA og New Zealand fra Tönnies-koncernens fabrikker i både Danmark og Tyskland. Desuden var han involveret i processen med at etablere Tönnies USA-kontor.

Niels Jørgen Villesen har været ansat i Tican i 24 år, først som CFO og siden 2019 som administrerende direktør.

- I hans tid som en del af topledelsen i Tican udviklede virksomheden sig fra at være et lille andelsslagteri til at være en international fødevarekoncern med virksomheder i flere lande. Han deltog væksten af slagtningen og opkøb af salgs- og forarbejdningsvirksomheder for at sikre koncernens adgang til nøgle markeder og sikre Ticans konkurrenceevne.

- Niels Jørgen Villesen var en drivkraft i integrationen af Tican i Tönnies-koncernen fra 2016 og under hans ledelse siden 2019. Nu har han opsagt sin stilling som administrerende direktør, da han ønsker at fortsætte sin karriere uden for Tican, skriver Tican i meddelelsen.