Lyt til artiklen:

Arla godkender forslag: 207 millioner euro udbetales til ejere

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Abonnementsartikel

Arlas repræsentantskab har godkendt bestyrelsens forslag om at udbetale 1,62 eurocent pr. kg mælk i efterbetaling til landmændene.

Med 165 stemmer for og 7 imod vedtog repræsentantskabet den foreslåede efterbetaling på 1,62 eurocent pr. kg mælk, svarende til i alt 207 millioner euro inkl. renter af individuel konsolidering.

Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Arlas nye konsolideringspolitik garanterer en efterbetaling på 1,5 eurocent pr. kg mælk, forudsat at virksomheden opnår et nettooverskud på mindst 2,8 procent. Andelsselskabets økonomiske position resulterede i et nettooverskud i 2021 på 332 millioner euro eller 3,0 procent af koncernens omsætning, hvorfor bestyrelsen foreslog en højere efterbetaling end det garanterede beløb.

- Som et andelsselskab er vi glade for at kunne støtte vores landmænd i disse tider, hvor de er udfordrede af prisstigninger og den generelle inflation, ved at tage udgangspunkt i vores nye konsolideringspolitik om at returnere en større del af årets resultat til landmændene og give os mulighed for at udvikle og fremtidssikre vores gårde, siger formand Jan Toft Nørgaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Repræsentantskabet godkendte også en individuel konsolidering på 0,33 eurocent pr. kg mælk (42 millioner euro). Resten af overskuddet (83 millioner euro) er den kollektive konsolidering, som vil forblive i virksomheden som egenkapital og til fremtidige investeringer.

Et andet forslag om højere efterbetaling på 2,0 eurocent blev også fremsat, men repræsentantskabet besluttede i sidste ende at godkende bestyrelsens forslag.

Efterbetalingen udbetales til landmændene i marts.