Et af Danmarks førende landbrugsmedier, MaskinBladet, indlemmer nu de knap 1.500 professionelle minkavlere i avisens modtagergruppe. En del af disse har naturligvis også hidtil modtaget avisen, men det har været på grund af deres status som enten professionelle planteavlere, svine- eller kvæg-producenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I kraft af at dansk minkavl gennem de senere år er blevet en international succeshistorie er interessen for branchen steget støt - for eksempel blandt andre landmænd, som overvejer at blive minkavlere. Den stigende interesse betyder, at Maskinbladet finder det naturligt at sætte mere fokus på minkavl, blandt andet ved at formidle nyheder fra branchen om maskiner og udstyr, staldindretning, foder, forskning, dyrevelfærd, auktioner og meget andet.

Hvert år opfostrer danske minkavlere omkring 15 millioner mink. De knap 1.500 professionelle avlere skaber 6.000 arbejdspladser i Danmark. Skindene sælges primært via Dansk Pelsdyravlerforenings andelsejede auktionshus Kopenhagen Fur, der med en markedsandel på cirka 60 procent er verdens største pelsauktionshus.

I den næste trykte udgave af avisen Maskinbladet, som udkommer fredag den 15. marts, er der tema om minkavl, hvor du kan læse meget mere om branchens flotte resultater.