Lyt til artiklen:

Grøn pasteuriseringsteknologi nomineret til pris

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Lyras A/S, som har udviklet en bæredygtig teknologi til at pasteurisere eksempelvis mælk med UV-lys, er netop blevet nomineret til hi Sustainable Development Award 21. Det vækker glæde hos Lyras, hvor målet ikke blot er sorte tal på bundlinjen.

Det skriver Lyras i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores ambition er at gøre en reel forskel og skabe en signifikant CO2-besparelse. Vi er først en succes, når man kan læse i fødevarebranchens CSR-regnskaber, at deres energi-, vand- og kemikalie-forbrug er nedsat dramatisk på grund af vores teknologi. Og jo mere, vi vokser, jo større grøn omstilling kan vi være med til at skabe. Det er vores sande motivation. Nomineringen til hi Sustainable Development Award 21 giver os støtte på denne rejse, og det er vi meget taknemmelige for, siger Rasmus Mortensen, CEO i Lyras.

Lyras' teknologi kan spare 40 millioner tønder råolie og drikkevand nok til 45 millioner mennesker om året, hvis alene alle mejerier i verden gik over til den. Den er allerede solgt til fødevareproducenter i USA, Sverige, Danmark, Spanien og Australien, siger CEO Rasmus Mortensen, Lyras.

Hædrer messes bæredygtige udstillere

hi Sustainable Development Award tager udgangspunkt i FN's 17 verdensmål for at hædre og fremhæve udvalgte af messen hi Tech & Industry Scandinavias udstillere, der gør en særlig indsats for at integrere bæredygtig udvikling i deres virksomhed. Vinderen præmieres med 50.000 kroner. Prisen er sponsoreret af Dansk Industri og Fremstillingsindustrien. I juryen sidder repræsentanter for blandt andet DI, Dansk Erhverv, Teknologisk Institut, Ingeniørforeningen IDA, World Climate Foundation og CSR.dk.

hi Sustainable Development Award uddeles på messen hi Tech & Industry Scandinavia d. 6. oktober.