Lyt til artiklen:

Jordens bedste landmand skal findes

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Målet med DM i jordfrugtbarhed er at finde og hylde landmænd, der gør en ekstraordinær indsats for at øge jordens frugtbarhed. Alle kan tilmelde enten sig selv eller en kollega til konkurrencen inden den 1. september, skriver Landbrugsinfo.

- Vi ved, at der er mange dygtige landmænd, der har fokus på jordens frugtbarhed ud fra mange forskellige vinkler. Jeg håber, at der er mange, som har lyst til at stille op og på den måde inspirere andre og skabe endnu mere fokus på jordfrugtbarhed og dyrkningssikker jord, siger Janne Aalborg Nielsen, Seges.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DM i jordfrugtbarhed - hvorfor?

- Sunde og frugtbare jorder er der mange af i Danmark, men der er bestemt også marker, hvor der er brug for forbedring. Derfor har vi behov for at forstå og udnytte de mange komplicerede processer, der sker i jorden bedre. Det er der både sund fornuft og sund økonomi i, forklarer Janne Aalborg Nielsen fra Seges.

DM i jordfrugbarhed skal derfor skabe fokus på vigtigheden af en god jordfrugtbarhed og inspirere landmænd til at arbejde med jordfrugtbarhed på forskellig vis.

Konkurrencen er for alle

Alle landmænd kan stille op til DM i jordfrugtbarhed - ikke kun dem, der allerede har en frugtbar jord.

DM i jordfrugtbarhed er for økologer

DM i jordfrugtbarhed for andre dyrkningssystemer

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tiltagene, som du gør for din jord, vægter højere end den nuværende jordfrugtbarhed på dine marker, når vi skal vurdere, hvem der ligger i top -3.

Alle, der brænder for en sund jord, og som er godt i gang med tiltag for at opnå det, opfordres til at stille op. DM i jordfrugtbarhed kan derfor være noget for dig uanset om:

- Bedriften er lille eller storarbejdet med jordfrugtbarhed har stået på i mange år eller først lige er begyndt.

- Jorden dyrkes økologisk eller du bruger andre dyrkningssystemer.

Læs mere.