Lyt til artiklen:

DC efterlyser landbrug til test af Vizura

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Danish Crown søger lige nu andelsejere, der vil være med i endnu en test af nitrifikationshæmmeren Vizura i kommende høstsæson. Årsagen er, at 2023 var et atypisk høstår, og derfor udvider Danish Crown projektet sammen med BASF og SEGES for at skabe endnu mere data på området.

- Som en del af projektet får du mulighed for at købe BASF's nitrifikationshæmmer til den sammen fordelagtige pris. Til gengæld skal du være med til at opsamle og indberette data, som kan danne grundlag for det videre arbejde, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DLG står for distribution og fakturering af Vizura, Seges beregner klimaeffekt og laver enkelte markforsøg, BASF besøger en stikprøve af deltagerne, og Danish Crown indsamler navne på deltagere samt udarbejder en erfaringsopsamling ved håndteringen af Vizura samt deltagernes tilfredshed.

Forskere undersøger om nitrifikationshæmmere påvirker jorden

Se også:

Forskere undersøger om nitrifikationshæmmere påvirker jorden

- Hæmning af nitrifikation kan bidrage til en bedre kvælstofudnyttelse og en reduceret produktion af lattergas. Effekten varierer imellem jordtyper, gødningsstrategi og afgrødevalg samt temperaturer og nedbørsmængder, men de foreløbige resultater af projektet i 2023 er lovende, og effekten af reducerede klimagasser vil tælle 100 procent på bedriften, oplyser slagterikoncernen.