Lyt til artiklen:

Efter flere års dundrende underskud: Malkeudstyrsproducent går markant frem

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Abonnementsartikel

A4 Agri, som er selskabet bag SAC Milking, har haft en markant fremgang. Resultatet er blevet forbedret med mere end 20 millioner kroner.

A4 Agri, som sælger malkeanlæg på verdensplan, og som er selskabet bag malkeudstyrsproducenten SAC Milking( S. A Christensen & Co), er gået markant frem efter flere års underskud.

Det seneste regnskab viser et lille underskud på 1.458.000 kroner. Året før havde man et underskud på 24 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De seneste år har man haft store underskud, og det er første gang siden 2016, at underskuddet kommer under ti millioner kroner.

Selv om resultatet ikke er som forventet- man havde regnet med et positivt resultat- anser bestyrelsen resultatet som tilfredsstillende, fremgår det af ledelsesberetningen.

Det skyldes manglende indkøbslyst som følge af Covid-19-restriktionerne.

"2020 startede positivt, og resultaterne for 1. kvartal var tæt på budget. COVID-19-restriktionerne lagde i Q2 en kraftig dæmper på ordre- og serviceaktiviteten og dermed på indtjeningen. COVID-19-restriktionerne førte til stigende tilbageholdenhed i markederne, og det ændrede årets udvikling i negativ retning. Som følge af dette blev der medio 2020 iværksat strukturelle omkostningsreduktioner, som først begyndte at vise effekt i 4. kvartal. I 4. kvartal blev der set en stigende aktivitet i markederne, som udmøntede sig i forbedret driftsindtjening i perioden, " står der i ledelsesberetningen.