sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Bliv klogere på, hvorfor du skal vælge kakaoflis til din have

00:00
Hastighed: ???x
01:50

Hvis du gerne vil vide mere om, hvorfor du skal vælge at anvende kakaoflis i din have, skal du blot læse med videre her, hvor du vil blive præsenteret for en række fordele.

Hvad er kakaoflis?

Kakaoflis er et overskudsprodukt, der kommer i forbindelse med produktionen af chokolade. Det er skallerne fra chokoladebønnerne, som indeholder en masse næringsrige stoffer, der kan gavne jorden i din have.

Det er ligeledes et miljøvenligt valg, fordi der er tale om en overskudsvare, der alligevel bare skulle kasseres. Så gør det heller ikke noget, at kakaoflisen kan give din have et mere kontrastfyldt udtryk ved at kombinere det lyse græs med den mørke kakaoflis.

Hvorfor du skal vælge kakaoflis

Som det kort bliver nævnt i det ovenstående afsnit, er kakaoflis et miljøvenligt valg. Kakao er et naturligt produkt uden kemikalier eller tilsætningsstoffer. Udover det miljøvenlige aspekt fungerer kakaoflisen også som et godt bunddække, hvor der medfølger en række fordele som eksempelvis:

· Den kan beskytte planterne mod frost

· Den kan hæmme bestanden af dræbersnegle

· Den kan forhindre fremkomsten af ukrudt

Et holdbart bunddække

Kakaoflis har også den fordel, at den danner en naturlig lim, som gør, at den kan bruges på skråninger og ujævne overflader. Flisen kan også sagtens klare hårde vejrforhold, fordi den naturlige lim medvirker til, at flisen bliver liggende, hvor den skal - selvom stormer raser.

I modsætning til andre bunddækker - som eksempelvis bark eller træ - skal der ikke bruges nært som meget. Det hænger også sammen med, at kakaoflisen danner den naturlige lim, som er medvirkende til, at der ikke er behov for, at der skal bruges et tykt lag, som der ses ved henholdsvis bark- eller træflis.