Lyt til artiklen:

Gødskningsbekendtgørelsen for 2021/2022 offentliggjort

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Abonnementsartikel

Gødskningsbekendtgørelsen for planperioden 2021/2022 er offentliggjort.

Den 1. august træder Gødskningsbekendtgørelsen for planperioden 2021/2022 i kraft.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I bekendtgørelsen kan man se de økonomisk optimale kvælstofnormer, som bestemmer, hvor meget kvælstof man må bruge på sin virksomhed. Kvælstofnormerne er de samme som for planperioden 2020/2021. Derudover kan man se de nye normtal for produktion af kvælstof og fosfor i husdyrgødning for den kommende planperiode.

I bekendtgørelsen er udnyttelseskravet for kvælstof i dybstrøelse og anden husdyrgødning fra fjerkræ hævet. Kravet hæves, fordi der i dag er flere muligheder for bedre udnyttelse af denne gødningstype, blandt andet på grund teknologisk udvikling. Kravet blev varslet i forbindelse med udstedelsen af gødskningsbekendtgørelsen for planperioden 2020/2021.

En af de mest væsentlige ændringer er en regulering af husdyrnormerne.

Sammenlignet med planperioden 2020/2021 viser det overordnede billede, at normerne er steget for kvæg for visse typer af staldsystemer. For svin er antal producerede pattegrise justeret lidt op, og det samme er afgangsvægten. For konventionelle svin er produktionen af kvælstof dog faldet i forhold til sidste planperiode. Det samme gælder for visse typer af fjerkræ.

Læs den fulde nyhed her.