Lyt til artiklen:

Tysk slagtesvinenotering er uændret

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Abonnementsartikel

Den tyske slagtesvinenotering er uændret. Der er konstateret coronasmitte på et tysk slagteri, men det fortsætter slagtningen.

Den tyske slagtesvinenotering er uændret på 1,19 € pr. kg (8,87 kr.).

Det skriver Danske Svineproducenter i sin markedsberetning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De kortere arbejdsuger på slagterierne i forbindelse med jul og nytår førte til, at den eksisterende udbudspukkel på det tyske slagtesvinemarked igen er vokset lidt. Det er ikke usædvanligt, og næsten alle markedsinteressenter forventede denne udvikling, skriver Danske Svineproducenter.

Samtidig er der konstateret coronasmitte blandt medarbejderne på Vion-slagteriet i Perleberg, men slagteaktiviteterne fortsætter, dog i lidt reduceret omfang. Det skulle være det eneste større smitteudbrud på tyske slagterier i den seneste tid. I Sydtyskland har nogle slagterier fra Vion-koncernen ifølge Danske Svineproducenter, som havde reduceret deres slagtninger på grund af coronasmitte, endda udvidet slagteaktiviteterne til normalt niveau igen.

-Tyske markedseksperter regner derfor med, at den nuværende udbudspukkel på det tyske slagtesvinemarked efterhånden kan reduceres i de kommende uger. Man forventer, at udbuddet af slagteklare grise kontinuerligt aftager, fordi der er blevet slagtet mange søer i Tyskland, og der er blevet importeret færre smågrise fra Holland og Danmark det seneste kvartal. Imidlertid skal man være klar over, at det alligevel vil tage noget tid, før udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked er afviklet, skriver Danske Svineproducenter.