Lyt til artiklen:

Græsland udskydes til 2022

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Abonnementsartikel

Arrangørerne bag Græsland har på grund af den usikkerhed og risiko, som corona-virus har skabt for store arrangementer, valgt at flytte arrangementet til uge 23 i 2022.

Arrangørerne bag den store Græsland-demonstration - Skandinaviens største kørende græsdemo-dag - har valgt at udskyde det planlagte arrangement fra sommeren 2021 til den 8. juni 2022.

Baggrunden for beslutningen er, at Græsland-konceptet, som så dagens lys i 2014, harmonerer dårligt med de typiske corona-begrænsninger, som har vist sig at være en alvorlig trussel mod alle større arrangementer, der enten ikke må gennemføres, eller kun kan gennemføres med kraftige begrænsninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangørerne vurderer, at der er for stor risiko for, at Græsland ikke kan gennemføres allerede i 2021 med fuldt udbytte for udstillere og besøgende, og at det derfor er rettidig omhu at skubbe arrangementet et år.

Græsland er et koncept med fokus på kløvergræs, lige fra sortsvalg over etablering til bjergning og ilægning i stak. Der er både udstilling og demonstration af alt inden for græsmaskiner, og dette koncept giver de mange tusinde besøgende et samlet fagligt overblik på en enkelt dag. Det er arrangementets DNA.

Græsland kræver lang forberedelse både af arrangørerne og udstillerne - foruden af værten, som stiller en stor græsmark til rådighed. Denne græsmark skal også forberedes til arrangementet, blandt andet med en række forsøgsparceller.

På den baggrund vurderer arrangørerne bag Græsland, at der er for stor risiko for et amputeret arrangement uden mulighed for fuldt udbytte for udstillere og besøgende.

Bag Græsland står brancheforeningen Danske Maskinstationer & Entreprenører, frøfirmaet DLF, værten for arrangementet, Elmegaarden samt Maskinbladet.