Abonnementsartikel

Tilfældet af afrikansk svinepest i Tyskland kan få store konsekvenser, men lige nu kan man ikke sige noget om betydningen for Danmark, oplyser Danish Crown.

Det kan få store konsekvenser for den tyske eksport af grisekød ud af Europa, men på nuværende tidspunkt giver det ikke mening at spå om, hvilken betydning det vil få for Danish Crown.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse, efter at der er fundet et tilfælde af afrikansk svinepest i Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kommer desværre ikke som en overraskelse, så vi har forskellige planer liggende klar i skuffen. Lige nu handler det om at holde hovedet koldt og følge udviklingen i Tyskland. I løbet af få dage vil vi have et overblik over, hvilke konsekvenser det får for den tyske eksport ud af Europa, men indtil vi har det, giver det ikke mening at spå om, hvilken betydning det får for den danske notering, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Prisen på grisekød i Tyskland har stor betydning for priserne i hele Europa. Indtil videre er det uklart, hvordan de store slagterier i Tyskland vil reagere på udbruddet, men det vil der formentlig komme svar på i løbet af torsdagen, oplyser Danish Crown.

Usikkerheden i Tyskland kommer ikke til at påvirke aktiviteten på Danish Crowns slagterier i Danmark, hvor der vil blive slagtet som planlagt, skriver Danish Crown.