Abonnementsartikel

CNH Industrial, som blandt andet står bag mærkerne Case IH og New Holland mærker corona-krisen og går tilbage i omsætning i andet kvartal 2020.

Med en omsætning i andet kvartal 2020 på 5,6 milliarder dollars går CNH Industrial tilbage med 26 procent sammenlignet med andet kvartal 2019.

Suzanne Heywood, CEO hos CNH Industrial fortæller, at man har handlet hurtigt og målrettet for at få fabrikkerne op at køre igen efter nedlukningen i foråret 2020, og allerede ved udgangen af maj var alle fabrikker tilbage på fuld produktion med de Corona-forholdsregler, der måtte tages.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dette betyder, at vi har stået stærkt for at kunne levere solgte maskiner på markedet, og vi er foran forventningerne, og det gør os i stand til at levere et regnskab, der er bedre end, man kunne forvente og med en fornuftig pengestrøm. Vi går ind i andet halvår af 2020 med 11,5 milliarder dollars i likviditet, hvilket er det højeste i vores historie, og det giver os et solidt fundament for at navigere i den fortsat usikre og udfordrende situation, siger Suzanne Heywood.

Ny strategi

Sideløbende fortsætter koncernen sine forberedelse af den nye strategi, som skal opdele koncernen i to dele med fokus på henholdsvis on-highway og off-highway. Det vil groft sagt sige latsbilindustri i det ene selskab og landbrug og entreprenørbranchen i det andet.

- Vi arbejder også med planer om at vækste vores entreprenørmaskinforretning, og vi fortsætter med at øge vores investeringer i digitale og alternative brændstofteknologier, siger hun.

Overskud på landbrug

Af den samlede kvartalsomsætning på 5,6 milliarder dollars tegner landbrugsdelen sig for 2,541 milliarde dollars - en tilbagegang på 17,9 procent. Entreprenørmaskinerne tegnede sig for 420 millioner dollars - et markant fald på 44,5 procent sammenlignet med samme kvartal i 2019.

Indtjeningen (EBIT) blev 203 millioner dollar på landbrugsforretningen - en tilbagegang på 40,5 procent. Til gengæld gav entreprenørsegmentet et underskud på 87 millioner dollars mod et overskud året før på 25 millioner dollars.