Abonnementsartikel

Muligheden for at foodservice igen kan få pustet liv i lungerne gør, at Danish Crown Beef fra i mandags igen gik op i fuld slagtekapacitet. Det sker for at være klar, når åbningerne kommer.

Overalt i Europa begynder landene så småt at forberede sig på en tid efter den værste periode af coronavirussen, og det betyder blandt andet, at restauranter, kantiner og cafeer kan begynde at se en åbning i horisonten, skriver Danish Crown Beef i en pressemeddelelse.

Derfor begynder Danish Crown Beef også at skrue op for slagtekapaciteten for at være klar, når ordrerne igen kommer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores afsætning til foodservice har været sat i stå af coronavirussen, men kunderne er der endnu, og vi skal være klar til at servicere dem, når regeringerne i Europa åbner op. Derfor gik vi i mandags op i fuld kapacitet i både Holsted og Aalborg for at sikre os, at vi har mængder nok til at forsyne markedet, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef.

Tidligt i nedlukningen gik Danish Crown Beef ud og bad ejerne om at holde "restaurantkøerne" hjemme - altså de dyr som normalt vil blive afsat til gastronomien. Derudover har kapaciteten været sat ned, men knap så meget som resten af branchen.

- Vores ejere har været gode til at indrette sig til en hverdag under corona, så vi har kunnet indstille os på produkter med stor efterspørgsel som eksempelvis hakkekød. Derfor har vi også haft muligheden for at gå ned i kapacitet, men heldigvis ikke i samme omfang som nogen af vores kolleger rundt i Europa, siger Finn Klostermann i pressemeddelelsen fra Danish Crown Beef. 

Selvom der altså er lyspunkter for foodservice-sektoren forude, så kommer det ikke til at vende fra den ene dag til den anden.

- Det er positivt, at der bliver løsnet op, men det løser sig ikke over natten. Det afhænger både af hastigheden for genåbningerne og også af, hvordan andre industrier, som eksempelvis læderindustrien, agerer. Vi er klar til at gribe de muligheder, der kommer, og der skal vi også være dygtige til at læse markedet i den kommende tid, for der er ikke noget, der er som det plejer lige nu, siger Finn Klostermann.