Traktorgården Give har indgået et partnerskab med J. Hundahl A/S, som på alle fronter har rykket Traktorgården op i en ny liga. Samarbejdet og partnerskabet har betydet et markant højere salg, flere varer og services på hylderne, flere nyansatte medarbejdere og en tro på fremtiden som maskinhandler.

- Betydningen af partnerskabet med J. Hundahl kan man hverken købe sig til eller ansætte sig til, siger Søren Kristensen, indehaver af Traktorgården Give.

Artiklen fortsætter efter annoncen

1. juli 2019 købte J. Hundahl 40 procent af maskinhandleren i Give, og Traktorgården blev områdeforhandler i det midtjyske område, som Give ligger i centrum af.

- Salget af New Holland er eksploderet siden 1. juli. Vi har virkelig fået hul på salget. Det er gået hurtigere, end vi havde forventet, så vi er kommet godt fra start, siger en glad Søren Kristensen.

Siden forhandleraftalen faldt på plads har Traktorgården frem til 31. december solgt 20 New Holland maskiner, heraf 14 traktorer og seks entreprenørmaskiner.

- Vi har også solgt godt siden årsskiftet. Vi havde budgetteret med 15 New Holland total solgte maskiner frem til regnskabsafslutning 30/6-2020, så det har vi da nået flot. Vi fortsætter bare der-ud-af, siger han.

rich-media-2
Alle aktiviteter i Traktorgården er nu samlet på Bæksgårdvej 10 i Give efter forhandleraftalen med New Holland. Foto: Marianne Nørmark.
rich-media-3
New Holland fylder på alle måder maksimalt hos Traktorgården i Give. Alene i 2019 solgte de 20 NH maskiner i Give. Foto: Marianne Nørmark.

Samlet i Give

Succesen betyder, at Traktorgården er tvunget til at nytænke deres fysiske rammer, så hele huset har været underlagt den helt store rokade. Nu er lager, salg og værksted blevet centreret i bygningen, og reservedele er samlet og flyttet i et nyt højlager midt i bygningen. Hver eneste krog i bygningen er taget i brug og gentænkt for at gøre arbejdsgangene så smidige som muligt. Dette har også betydet en overgang til nyeste version af IT-lagerstyring fra JMA. Der er bygget om og til flere steder på matriklen og som det sidste står smede/jernlager nu for en flytning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har den plads, vi har og har været nødt til at optimere udnyttelse af vores lokaler for at få så godt et flow som muligt, siger Søren Kristensen.

I dag er alle aktiviteter hos forhandleren samlet i Give. Et tidligere værksted i Krogager, syd for Grindsted, blev lukket 1. august 2019 for at koncentrere medarbejdere og samle kræfterne i Give.

Traktorgården har ligget på samme adresse, siden Eli Kristensen startede virksomheden tilbage i 1981. Bygningerne er siden blevet udbygget og ændret rum for rum.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er udfordret på plads. Lige nu går vi med planer om muligheder for at flytte til helt nye lokaler i området, som positiv konsekvens af, at det går så godt med salget, siger Søren Kristensen.

Eli Kristensen er stadig en del af virksomheden som alt-mulig-mand og transportør til og fra kunderne og har sin daglige gang på matriklen. Far og søn driver virksomheden ud fra samme arbejdsfilosofi, som har fungeret fint siden 1981: Service & tillid følges ad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salgssuccesen har også betydet udvidelse af medarbejderstaben. Siden 1. juni har Traktorgården ansat en ny mand i salgsafdelingen, to nye i reservelageret og en ny medarbejder på værkstedet. I dag har huset samlet 17 mand ansat.

rich-media-6
Traktorgården i Give har reparation af alle traktormærker på værkstedet. Foto: Marianne Nørmark.
rich-media-7
Banneret hænger i udstillingshallen og minder far og søn om, at de hver dag beskæftiger sig med deres hobby. Foto: Marianne Nørmark.

Partnerskab med Hundahl

I det halve år med partnerskab med J. Hundahl er Søren Kristensens respekt og glæde for samarbejdet bare vokset og vokset.

- Vi nyder godt af Hundahls erfaring og know-how. Vi har bare suget til os fra starten af samarbejdet. Med CNH & Hundahl i ryggen har vi et stærkt bagland, som kommer vores kunder til gavn og glæde, siger han.

J. Hundahl ejer afdelingerne i Skive og Thisted 100 procent og er medejere af Skjern og Give, som begge kører som selvstændige afdelinger, og som ikke har nogen samhandel udover, at alle afdelinger samarbejder om at levere full-line New Holland, reservedele og service.

- Strukturen og servicen skal være den samme hos alle tre forhandlere, så vi kan trække på hinandens lagre og ekspertise. Ved et tæt samarbejde kan vi også trække på hinandens know-how til fordel for kunderne, siger Søren Kristensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2019 blev New Holland udpeget som det bedst solgte mærke for tiende år i træk.

- Den placering er vi med til at trække, og det er vi stolte af. Brandet har tilpasset sig prissætningen i markedet og ligger i den rigtige ende, siger han.

Fra dag til dag kan Traktorgården levere produkter og maskiner fra mærker som, New Holland, MultiOne, Kuhn, Thaler, Polaris og en lang række andre mærker.

Firmaet har 40 år jubilæum 7. februar næste år.