Abonnementsartikel

Rådgivningsfirmaet Sagro oplever stor lyst blandt unge landmænd til at etablere sig og holder for fjerde år i træk inspirationsaftener.

- Med gunstige priser i blandt andet svineavl er der netop nu gode muligheder for at komme godt fra start som nyetableret landmand, siger Morten Dahl Thomsen, der er cheføkonom i rådgivningsfirmaet Sagro.

- Foreløbige analyser viser, at de kvæg- og svinebrug, vi har hjulpet i gang, tjener mere end en halv million kroner mere end gennemsnittet, så der kan tjenes gode penge i landbruget, mener han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er blandt andet på denne baggrund, at Sagro holder informationsaftener med fokus på etablering. Første møde holdes den 3. marts hos Sagro i Holstebro og den 5. marts i Billund.

Landmænds erfaringer

Formålet med møderne er at få inspiration og høre andre unge landmænds gode erfaringer med etablering.

Det et 4. år, Sagro afvikler denne slags arrangementer.

Morten Dahl Thomsen mærker, at det er en mere moden gruppe af unge, der kommer til møderne.

- De er veluddannede, har gode erfaringer med sig og er "spot on" klar til at etablere sig, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden marts 2017 har Sagro hjulpet 40 landmænd med at etablere sig. Ejendommene er købt i fri handel, og alle er kommet godt i gang med gode afkastningsgrader, oplyser Sagro.

Syv indlægsholdere taler over emner som indtjeningsmuligheder, køb i fri handel, køb i familiehandel, selskab som ejerform, finansiering og etableringsproces.