Abonnementsartikel

Buchtrup Agro overtager importen af franske Perard-sneglevogne fra Maskinhandler Indkøbsringen.

Forud for høsten 2020 bliver det en ny importør, som sender Perard-sneglevogne ud på det danske marked. Efter importen i en årrække har ligget hos Maskinhandler Indkøbsringen (MI) overgår den nu til Buchtrup Agro hos Michael Buchtrup, som i forvejen har importen af blandt andet MacDon skæreborde, Schulte afpudsere, Soucy Track og Shelbourne.

- Vi arbejder i forvejen meget i maskiner til høsten, så sneglevognene passer rigtig godt ind i vores program, fortæller Michael Buchtrup, indehaver af Buchtrup Agro.

Kristian Jakobsen, direktør hos MI, giver Michael Buchtrup medhold i, at produktet passer godt ind på Buchtrup Agros hylder:

- Det er så specialiseret et produkt, at det passer langt bedre til Buchtrup Agro. Vi vil i stedet koncentrere os om vores egne MI-vogne, som også leveres i sneglevogn-udgaven. Det gælder om at koncentrere sig om færre produkter og satse på større volumen.

rich-media-1
Der kører cirka 15 Parard sneglevogne i Danmark - blandt andet som på billedet hos Adamshøj Gods. Foto: Morten Damsgaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ikke bare en sneglevogn

Michael Buchtrup er yderst tilfreds med den nye franske import, hvor han fortæller, at der ikke bare er tale om en standardiseret sneglevogn, men en vogn, der kan skræddersys til den enkelte bedrift.

- Det er en yderst alsidig vogn, som foruden at være pendlervogn til korn også kan benyttes til gødning og såsæd med opdelt tank, og aflæsning selv med indklappet snegl.

- Det er meget solid vogne med stor holdbarhed og styrke, og det passer godt til vores øvrige produktprogram hos Buchtrup Agro, som er maskiner til den professionelle planteavler og maskinstation.

Buchtrup Agro har købt reservedelslageret hos MI og vil fortsætte med serviceringen af de cirka 15 Perard-sneglevogne, som kører i Danmark på nuværende tidspunkt.

rich-media-2
Den største vogn i programmet rummer 48 kubikmeter og kan både leveres på hjul og bælter. Foto: Parard.

Op til 48 kubikmeter

Perard producerer foruden sneglevogne også staldgødningsspredere, men Buchtrup Agro vil koncentrere sig om sneglevognene, som produceres i to forskellige serier: X-flow og Interbenne.

- Mens X-flow er bygget op med en meget bred ramme, så er Interbenne-serien anderledes opbygget med en smallere ramme og op til 46 kubikmeter på treaksler eller med en bælteundervogn, og det er den klart mest populære vogn i Danmark og vil også være det i fremtiden, fortæller Michael Buchtrup.