Abonnementsartikel

Den danske importør af Kuhn, Maskinhandler Indkøbsringen, er nu halvvejs med Danmarks-turne med græsmaskiner, og interessen for maskinerne har været stor.

De nordjyske, midtjyske og vestjyske maskinstationer og bedrifter med interesse inden for græsbjergning har allerde nu haft muligheden for at komme i marken og se de franske Kuhn-maskiner i aktion.

Den danske importør af Kuhn, Maskinhandler Indkøbsringen (MI) er netop nu halvvejs med den landsdækkende maskindemonstration, som i denne uge kommer til det sønderjyske, det fynske og det sjællandske i næste uge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Interessen har været stor, og vi gætter på, at vi har haft besøg af 2-300 maskinstationsfolk, mælkeproducenter og andre interesserede i marken, fortæller Robert Vemmelund, produktchef for Kuhn græsmaskinerne hos MI.

rich-media-2
Man gætter på, at der indtil videre har været 200-300 besøgende til arrangmenterne.

Interesse for skånsom opsamling

Foruden en kombipresser med filmbinding, en spreder og et triple skårlæggersæt, så har MI en pick-up rive med på turen, og den vækker stor interesse.

- Der er god fokus på pick-up riven og den gode kapacitet der er i sådan en rive, samt naturligvis den skånsomme opsamling af materialet, fortæller Robert Vemmelund.

rich-media-3
Kunn pick-up-riven har der undervejs været stor interesse omkring.

- Det er op til chaufføren om, der skal laves centerskår, sideskår til en eller begge sider eller side- og centerskår skal kombineres. Med denne rive opnår du færre sten og urenheder i foderet, fortæller den danske produktchef.

Foruden pick-up riven er der også god interesse for skårlægger-sættet, som på frontskårlæggeren i stedet for stål crimper-fingre har to gummivalser monteret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er mange muligheder for at indstille skånsomheden mellem de to valser, på både hådheden og afstanden mellem dem, fortællerRobert Vemmelund. Han påpeger at valsecrimperne er mere skånsom over for materiale med stor bladmængde, samt god i høje afgrøder.

- Efter denne tur håber vi at kan få et godt indtryk af, om det er noget de danske bedrifter vil kaste sig ud i, eller om fremtiden fortsætter med crimper-fingre som vi kender det.