Lyt til artiklen:

Nyudviklet triplesæt med bånd

00:00
Hastighed: ???x
01:44

Abonnementsartikel

Kuhn er klar med 9,3 meter triplesæt med båndudstyr, og første sæt er allerede solgt i Danmark.

FC 9330 RA er navnet på Kuhns nydviklet triplesæt skårlægger med båndudstyr som kommer til Danmark til første slæt græs i 2021.

Der er tale om en nyudviklet maskine, og Kuhn fortæller, at reducering af maskinens vægt og dermed belastning på traktoren har haft høj prioritet under udvikling.

Det er blandt andet sket med en helt ny konstruktion af rammen og båndenes bærearme, hvilket ikke blot giver lavere egenvægt, men også har gjort maskinen mere kompakt og forbedret tyngdepunktet. Båndkonstruktionen i aluminium bidrager ligeledes meget til den reducerede vægt.

rich-media-1
Fra kabinen har chaufføren mulighed for justere skårbredden mellem 1,80 og 3,60 meter. Foto: Kuhn.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Styring med Isobus

Maskinen er Isobus-kompatibel, og kan betjenes med traktorens Isobus-terminal, eller med en CCI 800 eller 1200 monitor. De mest brugte funktioner kan også udføres igennem CCI A3-joystick, hvor funktionerne kan ses i den integrerede skærm. Når der arbejdes på skråninger og i kuperet terræn, tilpasser den integrerede hældningsmåler automatisk hastigheden på hvert bånd. LED-arbejdslys er også en del af maskinen standardudstyr.

Fra kabinen har chaufføren mulighed for justere skårbredden mellem 1,80 og 3,60 meter.

Skårlæggeren styres igennem LS-hydraulik, og det integrerede hydrauliksystem har tanken placeret i rammen, hvor to pumper driver båndene.

Funktionerne for transport- og arbejdsposition, hæv og sænk på forageren, placering af båndene, samt affjedring styres fra traktorens LS-hydraulik, og systemet er designet til at undgå stor belastning og dermed overophedning under arbejdet, og samtidig forbedres responsen på funktionerne.

rich-media-2
Det er muligt at styre de enkelte bånd individuelt, som her ved markens yderomgang. Foto: Kuhn.