PN Maskiner i Troldkær holder fast i traditionen om åbent hus i januar med varm suppe til kunderne, nyheder og et kig til udvalget af landbrugs- og entreprenørmaskiner.

Traditionen tro står den på varm suppe, socialt samvær, råd og vejledning fra leverandørerne, masser af varer på hylderne og nyheder hos PN Maskiner, når de byder indenfor til åbent hus 10. januar på Koldingvej i Troldkær i Sønderjylland.

De sidste 35 år har maskinforhandleren skudt det nye år ind med Åbent Hus.

- Vi er i en branche, hvor traditioner er vigtige, både for os og for vores kunder. I år forventer vi at kunne fremvise den spritnye New Holland T8 Genesis traktor for første gang i Danmark, hvis ellers sejlplanerne fra USA overholdes, siger Torben Petersen, medindehaver og direktør, PN Maskiner.

- Traditioner er gode, men vi er i en verden, hvor det også er vigtigt hele tiden at tilpasse sig udviklingen, kundernes behov og ønsker. En handel er for os i højere grad et samarbejde med kunderne end blot et salg, siger Torben Petersen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

PN Maskiner er siden 2002 drevet af to indehavere, nemlig fætrene Torben Petersen, med ansvar for økonomi og personaleledelse, og John Petersen med ansvar for og fokus på salg.

Sammen er fætrene Torben og John Petersen tredje generation i PN Maskiner, der i dag har tre ben at stå på. Landbrugs, entreprenør og have- og parkmaskiner, sports- og golfmaskiner. Hvor landbrugsdelen fylder klart mest, både når det gælder omsætning, volume og mandskabsmæssigt på Koldingvej 17.

PN Maskiner har fejret 75 års jubilæum, og i løbet af årene har virksomheden gennemgået nogle tilkøb og sammenlægninger for at styrke virksomheden. I 2014 lukkede man afdelingen i Haderslev for at samle alle aktiviteter og medarbejdere i Troldkær.

rich-media-1
Mekanikerne på værkstedet kan reparere alle mærker indenfor landbrug og entreprenørvirksomhed, men har specialiseret sig i New Holland, som er det brand hele huset brænder for. Foto: Marianne Nørmark.

Full-line

I dag er de blå-gule New Holland-farver dominerende hos PN Maskiner, der er hovedforhandler af New Holland i hele Syd- og Sønderjylland med tre områdeforhandlere, Brovig Maskiner, MP Maskincenter, Ålbæk Maskinhandel, der alle køber New Holland gennem PN Maskiner.

For tre et halv år siden fik maskinforhandleren også de sidste New Holland entreprenørmaskiner i sortimentet. I dag kan PN Maskiner blandt andet tilbyde minigravere, læssere, teleskoplæssere og rendegravere til sine entreprenørkunder.

- Udvidelsen til hele New Holland-programmet giver flere varer på hylderne, og gør det nemmere at knytte kunderne til os, da de kan få hele produktprogrammet hos os, siger Torben Petersen.

Ved siden af eget varelager af nye og brugte maskiner har PN Maskiner også adgang til reservedele i andre mærker gennem deres aktieandel i MI, Maskinhandler Indkøbsringen.

- Målet for os i 2020 er, at vi stadig vil være en attraktiv partner for både leverandører og kunder. Konkurrencen i branchen er hård, og vi skal fortjene kundernes tillid, siger Ditte Lolk Laursen, marketingchef.

PN Maskiner har 13 udekørende montører, der konstant er på farten med tilbuddet om hjælp for at servicere kunderne 24/7.

rich-media-2
Ditte Lolk Laursen, marketingschef, og Torben Petersen, administrende direktør, foran en af de 13 fuldtudstyrede servicebiler. Foto: Marianne Nørmark.
rich-media-3
John Petersen, (t.v.) og Torben Petersen, er fætre og 3. generation hos PN Maskiner.

Fagpersonale

- Kravene til landbruget og os som forhandlere bliver løbende større, og hele branchen bliver specialiseret. Derfor er det vigtigt, at vi hele tiden tilpasser os udviklingen og giver professionel sparing og vejledning til vores kunder. Hvad der giver værdi for vores kunder, giver også værdi for os, siger Torben Petersen.

PN Maskiner har stor fokus på, at medarbejderstaben, der tæller 37 personer, hvoraf 20 er på værkstedet, bliver efteruddannet, så de kan følge med tidens krav og udvikling.

- Alle vores medarbejdere er specialuddannet med hvert sit fagområde. De kommer løbende på relevante kurser og videreuddannelser, så vi hele tiden kan være den optimale sparringspartner for den professionelle maskinstation og landmand, hobbylandmand, kommune og øvrige samarbejdspartnere, fortæller medindehaver og direktør Torben Petersen.

Hos PN Maskiner er de bevidste om deres ansvar for at uddanne nye landbrugsmaskinmekanikere. Derfor har virksomheden konstant tre-fire lærlinge under uddannelse.

- Det er kun os selv, der kan bidrage til, at vi har montører i fremtiden, siger Torben Petersen.

PN Maskiner har et tæt samarbejde med næsten alle landets 98 kommuner om salg af Trimax-rotorklipper til parker og offentlige arealer.

- Hele have-park-, golf- og sportsområdet fylder en stor del hos os. Vi er importører af Trimax-klippere og selvkørende Belrobotic robotmaskiner, der kan klippe op til 24.000 kvadratmeter på for eksempel golfbaner, parker og stadions, siger Torben Petersen.

rich-media-4
PN Maskiner har hoveddomicil i Troldkær, men åbnede et værksted i Jels i 2013 med reparation og klargøring af høstmaskiner, mejetærskere og pressere. Pressefoto.