Svinenoteringen stiger med 20 øre til 13,80 kroner, og det samme gælder for søer som også stiger 20 øre.

Markedsberetningen fra Danish Crown: Det europæiske marked for fersk grisekød ligger stadig en smule underdrejet efter en jule- og nytårsperiode med mange helligdage. Derfor er der rigeligt med grise, og dem, der slagtes, er relativt store.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udbuddet af fersk kød i Europa ligger til den høje side lige nu. Samtidig fornemmer vi, at en del tyske slagterier fryser mindre kød, end de typisk har gjort på den her årstid. Det hænger formentlig sammen med frygten for et udbrud af Afrikansk Svinepest, for vi så et tilsvarende reaktionsmønster i Tyskland, da Belgien blev ramt af ASF for halvandet år siden, fortæller Lars Albertsen,der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Det er særligt priserne på bove og kamme, der har været under pres siden nytår, mens priserne på brystflæsk, nakker og skinker er sivet.

- Vi står markant anderledes lige nu end de fleste af vores kolleger. Helt grundlæggende kan vi fryse mere og derfor eksporterer mere ud af Europa. Derfor valgte vi allerede i november at lukke en rækker ordrer til afskibning i januar, fordi vi på den ene side forventede en afmatning i Kina hen over det kinesiske nytår, og på den anden side altid ser en ubalance i Europa i januar. At ubalancen i Europa er så stor, som den er, er kommet som en overraskelse, men vil formentlig rette sig i løbet af nogle uger, siger Lars Albertsen.

Mens salget til Kina er trægt i øjeblikket på grund af den kommende ferieperiode, så er der en stabil afsætning til Japan.

emo