Flarup Maskiner har fået importen af Blum Machinery i Danmark.

Den belgiske producent af pendlervogn til blandt andet kartofler, Blum Machinery , er nu kommet til Danmark, idet Flarup Maskiner A/S har fået importen af de røde vogne.

I disse dage har man topmodellen til at kører hos JSJ Agro i Birkelse i det nordjyske.

Tipper og renser

Blum-vognene er alle forsynet med et 240 centimeter bredt renseri med 10 eller 12 rensevalser og et langt overlæssebånd med stave. Under rensevalserne sørger et tværgående gummibånd for at køre den frarensede jord og skidt ud til den ene side. Vognen tipper op i forenden og giver dermed større kapacitet på overlæssebåndet. Samtidig kan rensesektionen tippes fremover, hvorved kartoflerne ruller hurtigere når der skal aflæsses i en fart. Frontsektionen kan udskiftes, så vognen kan bruges til andre opgaver.

rich-media-1
Overlæsning i lastbil.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hjultræk og tre aksler

I Danmark kører på nuværende tidspunkt den største model med tre aksler og 42 kubikmeter rum-indhold med hjultræk og hydraulisk undervogn hos JSJ Agro i Birkelse i det nordjyske.

Blum Multiloader vognen fås med to aksler og 32 kubikmeter rumdindhold.

Flarup Maskiner nævner, at Blum Multiloaderen egner sig ikke bare til pendlervogn mellm kartoffeloptager og kule, men også til læsning direkte i lastbil, til rensning fra kule til lastbil, sortering og rensning af læggekartofler samt udkørsel og afrensning af læggekartofler til læggemaskine.

Desuden egner den sig også til løg, gulerødder, pastinak, selleri og man er netop nu igang med udvikling afen ny front med opriver og gummioverlæssebånd, så den kan overlæsse majs og flis til lastbiler.