Abonnementsartikel

Den selvkørende rense- og læssemaskine til roer, Maus, kommer snart i en kartoffelversion.

Sukkerroe-producenterne har kendt den i årevis, og nu kommer kartoffelavlerne også til at stifte bekendtskab med Maus'en.

Den selvkørende rense- og læssemaskine fra den tyske producent af roe- og kartoffeludstyr, Ropa, præsenterer en kartoffel-udgave af Maus'en.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi forventer den først til Danmark til sæson 2021, men allerede nu har vi efterspørgsel på sådan en maskine, fortæller Kurt Ødegård fra Johs. Mertz, som er den danske importør af Ropa.

Hos også den nordvestjyske forhandler af Ropa, J. Hundahl, forventer man sig meget af den kommende rense- og læssemaskine til kartofler.

rich-media-2
I stedet for de traditionelle snegle i bordet, så er kartoffel Maus'en udstyret med bånd.

- Der er rigtig mange vognmænd, som leverer kartofler til melfabrikkerne, som har en udfodring, hvor gang en gummiged skal flyttes med rundt på at læsse lastbilerne. Med en Maus kan læsningen foregå på ingen tid, der kan være en renseeffekt og transporten mellem kartoffelkulerne er let, fortæller Martin Dalgaard, salgschef hos J. Hundahl og ansvarlig for Ropa-salget hos den nordvestjyske New Holland-forhandler.

Indtil nu er det begrænset hvor mange billeder Ropa-fabrikken har frigivet, men der findes dog en film, med maskinen i aktion. Se den øverst i artiklen, eller på linket HER