Abonnementsartikel

Hvis du er interesseret i at højne din eksisterende natur, kan du have glæde af at høre om mulighederne, når Sagros miljø- og naturrådgiver fortæller om "Naturtjek".

Har du natur på din ejendom, og er du interesseret i at højne din eksisterende natur, så kan du have glæde af at høre om mulighederne, når Sagros miljø- og naturrådgiver, Lisbeth Gliese Jensen torsdag 31. oktober fortæller om "Naturtjek", skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Det sker hos Flemming Julsgaard, Brande, som har været med i pilotprojektet "Økologer som naturhåndværkere", hvor hans naturarealer er blevet gennemgået, og han har fået forslag til, hvordan han kan skabe "bedre" natur på sin ejendom, et såkaldt "Naturtjek".

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi oplever, at nogle undskylder for, at de "ikke har ryddet op", når vi kommer og ser på deres arealer, siger Lisbeth Gliese Jensen.

Men det er tit det bedste for variationen og biodiversiteten, at det roder lidt, og der for eksempel er døende, udgåede eller væltede træer, for det skaber variation, og blandt andet plads til svampe, biller og andre insekter, der lever af at nedbryde dødt træ.

Lisbeth er en af 8 rådgivere, der er uddannet, af Seges, til at foretage Naturtjek, der bliver et tilbud til økologiske og konventionelle landmænd.

Naturtjek er udviklet af Seges og finansieret af 15. juni fonden og Fonden for Økologisk Landbrug.