Den hollandske herefordavler Henk Kuipers, der samtidig er formand for den hollandske Herefordforening, faldt i fjor for en tyrekalv hos Nordbæk Hereford i Egtved ved Vejle.

Han købte tyren - Nordbæk Norton - den 14. marts 2018 skiftede tyren, og det køb har den hollandske avler næppe fortrudt. Den danske tyr kom i weekenden helt til tops ved de nationale mesterskaber i Holland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan da ikke undgå at være lidt stolte over resultatet, lyder det fra den tidligere ejer, Henning Have, der driver besætningen sammen med hustruen Jytte.

Det var også netop Jytte Have, der trods salget fik lov at præsentere tyren i Holland, og det gjorde hun altså så godt, at tyren kom helt til tops hos den svenske dommer Miranda Lysell.

rich-media-2
Denne tyr fra Nordbæk Hereford præsenteret af Jytte Have kom til tops og blev grand champion ved de hollandske mesterskaber. Foto: Eric Elbers.

Gode danske gener

- Hollænderen var i Danmark for at se efter en tyr, og han faldt over den her, der er født og opvokset hos os og stammer fra sæd importeret fra Nordamerika, forklarer Henning Have og tilføjer, at tyren også avler godt i Holland.

- Salget og kåringen er selvfølgelig godt for os, men også for dansk landbrug. Det fortæller om den gode genetik, vi har, påpeger Henning Have.

Nordbæk Hereford er en deltidsbesætning, der består af 35 moderdyr, og der arbejdes meget med avlen, og udenlandske producenter har opdaget kvaliteten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har i år solgt en tyr til sædtapning i Tyskland, to kvier til Holland og 11 dyr til Rusland, fortæller Henning Have.