Fagmediet Økologisk skriver, at økologer uden kontrakt i øjeblikket må nøjes med konventionel afregning, hvis de sælger korn til DLG, som trods en markant udvidelse af lagerkapaciteten mangler lagerplads til økologisk korn.

Ifølge mediet er det udsigten til en stor dansk høst af økologisk korn kombineret med mangel på lagerplads, som har fået DLG til at stoppe opkøb af økologisk korn fra landmænd, som ikke allerede har en kontrakt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan stadig godt aftage deres korn, men da vi ikke har mere plads i den økologiske bunke, ryger kornet i den konventionelle bunke, og det er ærgerligt, at vi må afregne kornet til konventionelle priser, når det er mere værd, siger Steffen Blume, økologichef hos DLG, til Økologisk.

Ifølge økologichefenskyldes situationen et resultat af lidt for mange nye omlæggere, årets høje udbytter og nogle lidt for optimistiske konsulenters vurdering af omlægningsbehovet.

DLG har forsøgt at tage højde for de øgede kornmængder ved at forøge lagerkapaciteten, men er kommet i bekneb med plads på trods af tre nye kornlagre i Jylland og på Sjælland.

I øvrigt vurderer DLG, at det er et fåtal mindre producenter, som ikke har fået tegnet kontrakt, og DLG fortæller, at koncernen indtil videre ikke har købt økologisk korn til konventionel pris.