Abonnementsartikel

Både malkekvæg og kødkvæg er rigt repræsenteret på dyrskuet i Horsens.

Når der er dyrskue i Horsens den 14. og 15. juni, bliver det med meget stor tilslutning til dyreudstillinge, oplyser Horsens Dyrskue & Madmarked i en pressemeddelelse.

- Hvert et hjørne på pladsen og alle bokse vil være fyldt op, og vi er glade for igen at opleve en meget stor tilslutning fra dyreudstillernes side, siger Peter Søgaard Mortensen, der er formand for Foreningen Land & By Østjylland, der står bag dyrskuet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dyrene er omdrejningspunkt for det hele og dét, der skal til, for at vi kan holde dyrskue. Opbakningen fra udstillernes side er afgørende, uden den var der ikke noget dyrskue, siger han.

- Og når vi nu har en stor dyreudstilling, kan vi lige så godt benytte os af lejligheden til at koble en række andre aktiviteter på som vores madmarked og vores nye legeområde for børn, siger Peter Søgaard Mortensen

Mange køer møder op

Karen Grotkær Katborg, der er næstformand i foreningen, koordinerer dyreudstillingen.

- Selv om vi befinder os i et geografisk område, hvor der ikke er så mange kvægbesætninger, så har vi en stor og flot udstilling af malkekvæg på knapt 100 dyr. Det er vi rigtigt glade for, og det er fuldt på højde med en række af de andre dyrskuer i mere kvægtætte områder.

- Kødkvæget er flot repræsenteret med ca. 130 dyr fordelt på de forskellige kødkvægracer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der bliver også en stor udstilling af heste fordelt på mange racer, og der vil i år være mange af de større hesteracer repræsenteret.

- Der udstilles også får, og i år har vi igen geder med efter en pause, siger Karen Grotkær Katborg.