Abonnementsartikel

Per Falholt bliver ny bestyrelseformand i European Protein og Fermentationexperts.

Per Falholt har en lang karriere bag sig fra sit virke i Novo Nordisk og Novozymes, herunder med 16 år som koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling.

Per Falholt er i dag formand for DTUs bestyrelse og bestyrelsesformand for DHI-fonden samt formand for Universe-bestyrelsen. Dertil sidder han i bestyrelsen for henholdsvis Danfoss, Cytovacs og FermBiotics, et søsterselskab til European Protein og Fermentationexperts.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Per Falholt har netop accepteret at indtræde som bestyrelsesformand for både European Protein og Fermentationexperts. Om baggrunden for at takke ja til bestyrelsesposten, siger Per Falholt:

- Få virksomheder har unikke produkter, der kan gøre en reel forskel i verden. Det unikke er, at European Protein og Fermentationexperts allerede har fundet nøglen til, hvordan man på bæredygtig vis forbedrer proteiner og tilføjer dokumenterede sundhedsfordele. Nøglen er solid state fermentering, og metoden har virksomheden patenteret globalt. Jeg ser frem til at arbejde med udviklingen af de mange forretningsområder, siger han.

Kvalitetsstempel

Jens Legarth, der er CEO for Fermentationexperts og European Protein, glæder sig over, at Per Falholt har sagt ja til bestyrelsesposten:

- Per forstod med det samme, hvilken forskel vores fermenteringsproces kan gøre. Det er et kæmpe kvalitetsstempel for vores forskningsresultater og proteintilskud, at en mand af Pers kaliber vælger at indtræde i bestyrelsen for begge virksomheder. Vi skal ud på en rejse, og vi er nødt til at have den helt rigtige bagage med, den tunge slags. Per har et enestående netværk og mange års erfaring fra internationale koncerner, som vi kan drage nytte af, siger han.

Fermentationexperts udvikler mælkesyrefermenterede proteiner, der balancerer tarmbakterierne og udvikler immunforsvaret. Den patenterede formel anvendes af producenten European Protein til at fremstille og afsætte fermenteret planteprotein til dyreproduktion i Danmark og internationalt. Virksomheden har produktion i Danmark, Ukraine og USA. Begge virksomheder har hovedsæde i Vejen, Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere om Fermentationexperts udviklingsarbejde i Hyo:

http://www.agrar-plus.dk/hyo/artikel/105102-fermenteret-raps-kan-erstatte-medicinsk-zink