Landbrugsstyrelsen udsteder en ændringsbekendtgørelse på minivådområdeordningen 2019, da it-udfordringer gør, at de må ændre fremgangsmåden for sagsbehandlingen af tilsagn og reglerne for udbetaling af forskud.

- Det er vigtigt for os at gøre det muligt for landmændene at komme i gang med deres minivådområder som planlagt, og derfor er vi nødt til at ændre sagsbehandlingsgangen. Dette ændrer ikke ved, at du kan få dit projekt fuldt finansieret samt modtage forskudsudbetaling skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ændringsbekendtgørelsen betyder:

Man får ikke et endeligt tilsagn, men et betinget tilsagn i perioden fra ansøgningsrunden lukker frem til 1. september.

Har man fået et betinget tilsagn fra styrelsen og har opnået alle tilladelser fra kommunen til sit projekt inden 15. september, kan man ansøge om, at styrelsen udsteder et endeligt tilsagn og udbetaler dit forskud.

- Vi behandler så din ansøgning manuelt. Det gør vi for, at du har mulighed for at komme i gang hurtigst muligt, hvis du har tilladelserne til projektet på plads. Hvis du har fået alle tilladelser fra kommunen men ikke et betinget tilsagn kan du kontakte os, for at få manuelt behandlet dit tilsagn fra starten af, skriver Landbrugsstyrelsen.

Fra midt i september er it-systemet til behandling af minivådområdeansøgningerne oppe at køre, hvorefter styrelsen begynder at udstede de endelige tilsagn fra systemet. Reglerne ændres, så forskuddet udbetales samtidig med det endelige tilsagn, hvis man i ansøgningsskemaet har krydset af i ja til at modtage forskud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvad er et betinget tilsagn?

- Når man får et betinget tilsagn, har vi tjekket de væsentligste forhold ved din ansøgning, så du kan komme videre med dit projekt. Med dit betingede tilsagn og de nødvendige tilladelser fra kommunen til projektet kan du inden 15. september sende os en mail på vandnatur@lbst.dk, hvor du beder om endeligt tilsagn og forskudsudbetaling. Når vi giver betinget tilsagn, tjekker vi, at de væsentligste krav er opfyldt, og derfor er det vores klare forventning, at langt hovedparten af de ansøgere, der får betinget tilsagn og som har tilladelser fra kommunen, vil få endeligt tilsagn. Du kan gå i gang med projektet fra den dag, din ansøgning er indsendt, dog skal du være opmærksom på, at det er for egen regning og risiko, før du har fået endeligt tilsagn om tilskud fra Landbrugsstyrelsen samt tilladelser til projektet, skriver styrelsen.

Oplandskonsulenterne er særligt uddannede i at vurdere muligheder for at etablere minivådområder, og da det er dem, der laver ansøgningerne, forventer vi, at ansøgningerne lever op til ordningens formål.

Spørg din oplandskonsulent

-Vi har været i dialog med oplandskonsulenterne om ændringerne, og du kan derfor også spørge dem, hvis du har spørgsmål til din ansøgning og til tilskudsordningen.

-Vi forventer ikke, at ændringerne i sagsbehandlingen påvirker det endelige antal minivådområder og den effekt, de skal levere, skriver styrelsen.

Minivådområdeordningen er en af de frivillige indsatser, som skal medvirke til at beskytte vandmiljøet mod den øgede kvælstofudledning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilskudssatsen er 100 procent til etableringen af et minivådområde finansieret via Landdistriktsprogrammet med EU-midler. Du kan desuden søge om kompensation for udtagning af areal og vedligeholdelse af minivådområdet i 10 år.