Abonnementsartikel

Kjartan Poulsen, formand i LDM, er ikke imponeret over Arlas kommunikation til andelshaverne omkring den nye mælkeleveranceaftale.

- Kommunikationen mellem andelsselskab og andelshaverne skal nok forbedres fremover, siger Kjartan Poulsen, efter mødet tirsdag aften i Billund mellem selskabet og andelshavere, hvor Arla ønskede at forklare aftalens indhold.

Meldingerne fra Arla til andelshaverne har over de sidste uger været meget forskellige, lige fra eksklusion til de andelshavere, som ikke skriver under inden 1. maj, til at det hele er en stor misforståelse, og at der slet ikke er tale om en mundkurv fra Arlas side.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tirsdag aften var mellem 100-150 andelshavere mødt op i Billund til møde med Arla. Mødet om leveringsaftalerne var indkaldt af Arla. Både bestyrelsen og Arlas advokater var mødt op.

Få timer inden mødet, tirsdag eftermiddag, fik de medlemmer, som endnu ikke har skrevet under, en mail tilsendt, hvor der afsenderlinjen står: Annulleret: Ny mælkeleveranceaftale fra Arla til underskrift.

På mødet med Arla i Billund gav mailen anledning til forvirring, men beskeden fra Arla lød. Mailen er en teknisk fejl.

rich-media-2
Denne mail blev udsendt tirsdag eftermiddag til de andelshavere, som endnu ikke har skrevet under. Underskriften af leveranceaftalen er tilsyneladende annulleret.

12 spørgsmål

Før mødet havde LDM indsendt 12 spørgsmål til Arla.

- Vi fik til dels svar på de fleste af vores spørgsmål. Vi fik en gennemgang af deres synspunkter omkring aftalen, men vi mangler stadig præcisering omkring flere ting i aftalen. Og så må vi sige, at hele kommunikationen har været mangelfuld, siger Kjartan Poulsen, formand i LDM.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I aftalen står der: Al information i aftalen er strengt fortroligt. Den formulering mener formanden og LDM's advokat ikke kan misforstås. LDM kalder det en mundkurv, men Arla mener ikke sætningen skal opfattes så bombastisk.

Omkring 68-69 procent af andelshaverne har allerede skrevet under på kontakten.

LDM har tidligere frarådet sine medlemmer at skrive under. Efter mødet i Billund er Kjartan Poulsen indstillet på dialog med Arla.

- Vi skal have fundet en løsning, det vil LDM gerne medvirke til, siger formanden.