LDM og andelshaverne har længe været bekymret for ordlyden i den nye mælkeleveranceaftale udsendt af Arla til andelshaverne. I et nyt brev, som Maskinbladet har haft mulighed for at se, bløder Arla op på ordlyden omkring fortrolighed. I brevet tydeliggør Arla, at andelshaverne frit kan drøfte vilkår og aftaler med forskellige parter i landbruget, uanset om de er andelshavere eller ej.

Medlemmerne i LDM har tidligere beskyldt Arla for at give andelshaverne mundkurv på. Kjartan Poulsen, formand i LDM, hæfter sig især ved, at netop kravet om fortrolighed er ophævet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formanden har sammen med sine rådgivere brugt fredagen på at læse brevet grundigt igennem.

- Vi havde helst set en helt ny aftalen, men det fik vi ikke. Nu forholder vi os til det nye udmelding. Der er især en sætning, som vi hæfter os ved. Arla skriver at det ikke er nødvendigt, at de danske og svenske medlemmer underskriver aftalen. Nu bliver det præciseret, at underskriften ikke er et krav. Arla har tidligere reageret på kritikken og sagt, at man ikke bliver ekskluderet, hvis man ikke skriver under, men nu står det også på skrift, siger Kjartan Poulsen.

- Ud fra et forsigtighedsprincip behøver man ikke skriver under, siger Kjartan Poulsen.

Fristen for at underskrive aftalen bliver udskudt til 1. juni.